donderdag 23 februari 2023

15 symptomen van donkere nacht van de Ziel

 

15 Dark Night of The Soul Symptomen en hoe ermee om te gaan

Het ervaren van een donkere nacht van de ziel is een van de moeilijkste dingen die je ooit zult moeten doen. Soms weet je echter niet zeker wat er met je gebeurt, maar als je deze symptomen van de donkere nacht van de ziel kent, kunt u zich sneller voorbereiden.

Het hebben van deze kennis is als het hebben van een beschermend schild dat je voorbereidt op wat komen gaat.

Ik was eigenlijk niet goed voorbereid of helemaal niet voorbereid toen ik door mijn donkere nacht van de ziel ging. Het maakte het hele proces voor mij een marteling. Ik heb echter wel wat onderzoek gedaan terwijl het gebeurde dat me in de komende fasen verlichtte. Mijn doel met dit artikel is om je de voorbereiding te geven die ik niet had.

Je kunt deze symptomen beginnen te voelen voordat jouw donkere nacht van de ziel begint of naarmate deze voortduurt. Hoewel het alarmerend kan zijn, kan het helpen om te weten waar ze voor staan ​​en wat je kunt verwachten door deze moeilijke periode heen. Het belangrijkste om tijdens dit alles te onthouden, is kalm te blijven en jezelf en het universum te vertrouwen.

Hoe moeilijk je donkere nacht van de ziel ook is, er zal een einde aan komen en je zult er een beter mens van worden. Dus, om je reis te beginnen, laten we eens kijken naar de symptomen van de donkere nacht van de ziel, zodat je niet gealarmeerd raakt wanneer je ze begi

Inhoudsopgave

Wat is het doel van de donkere nacht van de ziel?

Wat is het doel van de donkere nacht van de ziel

Het doel van een donkere nacht van de ziel is om van jou een nieuwe persoon te maken . Dit is wanneer je spirituele groei doormaakt, spirituele ontwikkeling bereikt die je manier van denken verandert. Het laat je je oude overtuigingen en de giftige spiritualiteit die je misschien had, van je afschudden.

Als je door een donkere nacht van de ziel gaat, krijg je diepgaand inzicht en wijsheid die je leven kan veranderen. Dit is wanneer je leert dat er meer in het leven is dan wat we zien, en het helpt je je spiritualiteit te vinden. Na deze ervaring kun je spirituele verlichting  bereiken .

Dit is eigenlijk de reden waarom sommigen van ons de donkere nacht van de ziel pijnlijk en bijna angstaanjagend vinden. Het is net als ons leven, en alles wat we weten wordt binnenstebuiten gekeerd om ons te helpen hogere wijsheid te leren die we kunnen gebruiken terwijl we verder gaan met ons leven.

Trouwens, meer leren over de stadia van de donkere nacht van de ziel kan je helpen om je beter voor te bereiden op deze periode. Het zal je ook helpen te weten wat je kunt verwachten en kan je het ware doel van een donkere nacht van de ziel leren.

 

 

15 Dark Night of the Soul-symptomen

15 Dark Night of the Soul-symptomen

Vandaag gaan we kijken naar enkele symptomen van de donkere nacht van de ziel. Ze kunnen je helpen bepalen of je door je donkere nacht van de ziel gaat en wat je eraan kunt doen.

1. Overweldigende hoofdpijn ervaren

De donkere nacht van de ziel is een zeer beladen periode, zowel geestelijk als lichamelijk. Er is een hoge uitwisseling van energieën waar je lichaam misschien niet mee om kan gaan. Dit veroorzaakt een van de fysieke symptomen van de donkere nacht van de ziel, hoofdpijn. Gedurende deze tijd kunt u verblindende hoofdpijn krijgen.

Hoewel dit misschien aanvoelt als zout op een wond, zijn de hoofdpijn een teken dat er iets aan de hand is. Gedurende enige tijd tijdens mijn donkere nacht van de ziel bleef ik denken dat het gewoon een wrede grap was.

Ik kon lange tijd niets voelen, dus ik omhelsde de hoofdpijn toen ze kwam. Ze gaven me het gevoel dat er eindelijk iets aan de hand was .

Door de hoofdpijn kunt u zich overweldigd voelen en reageert u mogelijk niet op pijnstillers. Doe iets dat je kalmeert wanneer dit gebeurt, en vraag om kracht van het universum. Deze periode zal voorbijgaan en je zult het je niet eens meer herinneren als je eenmaal de laatste fase van je donkere nacht van de ziel hebt bereikt

 

2. Je isoleert jezelf

Het is normaal om je helemaal alleen te voelen als je door je donkere nacht van de ziel gaat, zelfs als je omringd bent door mensen. Hierdoor kan je jezelf isoleren van anderen, waardoor je het contact met je vrienden en familie verliest. Je hebt het gevoel dat je jezelf in een donkere hoek wilt verstoppen en de wereld wilt laten verdwijnen.

De donkere nacht van de ziel is een zeer moeilijke tijd, en het test alles wat je dacht te weten. Misschien merk je dat oude relaties je niet meer vervullen of dat je vrienden je gewoon niet begrijpen, waardoor je je ook terug kunt trekken.

Ik weet hoe overweldigend het allemaal kan voelen, maar je moet het je leven niet laten beheersen .

De kans is groot dat sommige mensen om je heen soortgelijke ervaringen hebben gehad. Praat met een paar vertrouwde vrienden of een vertrouwde adviseur. Je kunt ook nieuwe vriendschappen sluiten die je ziel voeden, zodat je jezelf niet isoleert. Het is ook belangrijk om af en toe een pauze te nemen van de wereld om op te laden .

 

3. Je bent ongelukkig

Een andere donkere nacht van het zielsymptoom is het ongeluk dat ermee gepaard gaat. Dit geldt vooral als de jouwe begint terwijl je leven goed gaat. Het lijkt alsof alles in je voordeel werkt, maar om de een of andere reden word je daar niet gelukkig van.

Je voelt je nog meer geïsoleerd en kunt geen vreugde vinden in de dingen die je vroeger gelukkig maakten.

Dit gebeurt omdat je je gedurende deze tijd begint te realiseren dat geluk niet uit materiële dingen komt. Hoeveel dingen er ook goed gaan in je leven, je geluk zal afhangen van hoe je je van binnen voelt.

De ervaring leert je dat de dingen die je vroeger dierbaar waren, niet zo belangrijk zijn als je dacht .

Je oude zelf, degene die blij was met dingen van buitenaf, sterft langzaam uit. Je begint nu nieuwe dingen te vinden die je ziel vervullen. U kunt beginnen met het vinden van nieuwe activiteiten waardoor u zich heel voelt .

 

4. Een verandering in je levensstijl

Dit is een symptoom dat tegen het einde van je donkere nacht van de ziel komt. Je zou plotseling de drang kunnen hebben om jezelf te zuiveren van de dingen die je vroeger bezat. Dit zorgt ervoor dat je een hele levensstijl wilt veranderen. Je wilt gezonder gaan eten en zaken als alcohol vermijden.

Dit gebeurt als je ziel op één lijn ligt met je ware doel. Je beseft dat je je lichaam dankbaarheid moet tonen voor alles wat het voor je doet. Gezond leven lijkt je aantrekkelijker. Ik moest een aantal dingen weggeven die mijn huis rommelig maakten om sentimentele redenen waar ik geen zin meer in had.

Terwijl je dit doormaakt, is het nodig even de tijd te nemen om uw beslissingen te evalueren . Zorg ervoor dat u dit niet doet als een opwelling waar u later spijt van zult krijgen.

Mediteer en bid erover en verander je levensstijl alleen als het goed voelt. Handelen wanneer de tijd er niet rijp voor is, zorgt ervoor dat je terugvalt in je oude gewoonten.

5. Je resoneert met je innerlijke kind

Je resoneert met je innerlijke kind

Het is triest hoe naarmate we ouder en drukker worden, we het contact met ons innerlijke kind verliezen. In plaats daarvan beginnen we ons te concentreren op dingen die niets voor ons doen. Je begint te vergeten hoe het voelt om echt gelukkig te zijn zonder schuldgevoel of overweldigende emoties die je tegenhouden.

Wanneer je door je donkere nacht van de ziel gaat, zijn enkele van de symptomen die je kunt gaan ervaren, het opnieuw verbinden met je innerlijke kind . Je vindt kleine, onschuldige dingen waar je vroeger van hield en die je zoveel vreugde brengen. Dit kan zoiets eenvoudigs zijn als het spelen van een oud spel, schilderen of spelen met je oude speelgoed.

Je hernieuwde verbinding met je innerlijke kind betekent dat je meer in contact komt met je hogere zelf , wat je ware aard laat zien. Het is de meest onschuldige staat, een tijd waarin de hele wereld je voor was. Het kan een heel bevrijdende ervaring zijn als dit gebeurt, waardoor je gelukkiger wordt dan je was.

 

6. Depressie en angst

Ik weet niet of het kwam omdat ik graag veel binnen blijf, maar deze donkere nacht van het zielsymptoom was een van de meest overweldigende voor mij. Ik ontwikkelde zo'n grote angst dat ik nooit meer uit zou gaan .

Ik zou mezelf in huis uithongeren totdat mijn familie of vrienden me eten brachten. Ik was overweldigd en kon de buitenwereld nog geen  minuut aan.

Ik zeg niet dat je tijd zo intens zal zijn. Je zult echter hoogstwaarschijnlijk een gevoel van diepe droefheid en angst ervaren waardoor jij je erg slecht over jezelf kunt voelen. Je hele leven zal voelen alsof het uit elkaar valt, en er is niets dat je kunt doen om het te helpen.

Hoe overweldigend dit ook kan zijn, hulp krijgen van een professional kan een grote hulp zijn. Het helpt je te beseffen dat deze tijd voorbij zal gaan en dat alle negatieve gevoelens die je ervaart niet blijvend zijn . Bid en vraag om kracht van spirituele gidsen om je door deze moeilijke tijd heen te helpen.

 

7. Je wordt rusteloos

Ik denk dat rusteloos worden een van de dingen is die ik in mijn donkere nacht van de ziel verwachtte. Tenminste, ik begon het te verwachten toen ik meerdere van de donkere nacht van de zielsymptomen hierboven doormaakte. Het was gewoon logisch dat het doormaken van zo'n grote verandering wat onrust in mijn leven zou brengen .

Gedurende deze tijd zou je kunnen merken dat je je erover afvraagt ​​zonder echte focus. Sommige mensen hebben op dit moment zelfs hun baan opgezegd. De meesten hebben het toegeschreven aan een midlifecrisis voor degenen in hun gevorderde jaren.

Je wordt rusteloos omdat je je realiseert dat de dingen die je dacht te weten misschien niet waar waren. De baan die je zoveel plezier bracht en je grootste prestatie was, doet er ineens niet meer toe .

Je ziel is niet in rust omdat je je ware levensdoel niet hebt gevonden, en het zal alleen rusten als je dat doet..

8. Slaapproblemen 

Ik ben niet iemand die klaagt wanneer ik een oogje dicht kan doen, maar zelfs ik maakte me zorgen toen ik de meeste van mijn dagen weg begon te slapen. Er waren tijden dat ik 's nachts  de aanbevolen acht uur sliep en de volgende dag ook meer dan 8 uur sliep.

Ik zou elke dag meer dan 20 uur slapen, wat op zijn zachtst gezegd raar was.

Ik ging ook door golven van ernstige slapeloosheid, waar ik wekenlang minder dan vier uur per dag sliep. Slaapverstoring is een van de meest voorkomende dingen die mensen doormaken tijdens hun donkere nacht van de zielHet kan eens in de paar nachten beginnen, en voor je het weet, heb je dagen zonder slaap doorgebracht.

De onrust van je ziel verstoort het natuurlijke evenwicht waaraan je gewend was . Je wordt nu in een nieuwe wereld geduwd waar alles op zijn kop staat. Maar maak je geen zorgen; uw slaappatroon zal weer normaal worden.

9. Intens levendige dromen

Ergens tijdens mijn donkere nacht van de ziel begon ik heel donkere, heel levendige dromen te krijgen. Ik vond het soms moeilijk om onderscheid te maken tussen mijn slaapuren en mijn wakkere uren. Mijn leven leek in één op te gaan .

De dromen waren zo sterk dat ik niet zeker wist of ik ervan droomde of dat ze echt gebeurden.

Dit kan gebeuren omdat dromen als portalen naar de spirituele wereld zijn . Het is daarom logisch dat naarmate je je meer bewust wordt van de spirituele wereld, je er meer van gaat zien. Je onderbewustzijn kan nu communiceren met deze nieuwe wereld, wat leidt tot sterke dromen die echt aanvoelen

Je dromen zullen ook vol zitten met veel symboliek en betekenis die speciale boodschappen over je leven kunnen bevatten. Aandacht besteden aan deze dromen is cruciaal omdat het een enorme impact op je leven kan hebben . Probeer de dromen te ontcijferen en de betekenissen te vinden die het universum je er doorheen stuurt.

 

10. Overal synchroniciteiten zien

Een ding dat de meeste mensen als vanzelfsprekend beschouwen, is hoe verweven ons hele leven is. En ik bedoel niet alleen mensen, alles in de natuur werkt samen als een geheel, en dit is iets dat je misschien pas opmerkt als je je hart opent .

Heb je ooit engelennummers gezien en gewoon geweten dat er iets speciaals zou gebeuren? Misschien heb je getwijfeld over het nemen van een bepaalde beslissing omdat je bang bent voor hoe de dingen zullen aflopen.

Terwijl dit gebeurt, zie je overal herhalende getallen; van je telefoontjes, de tv, het benzinestation en willekeurige vreemden. Het lijkt alsof ze je allemaal onder druk zetten om te doen waar je aarzelend over bent.

Dit gebeurt omdat het universum je een bericht stuurt . Je zult dergelijke synchroniciteiten overal gaan opmerken, en je kunt ze gebruiken bij het nemen van beslissingen om ervoor te zorgen dat je de goede weg inslaat.

 

11. Je begint aan je verleden te denken

Hoe snel je ook gaat, je kunt je verleden nooit ontlopen. Dit is waar, vooral als je je ervoor probeert te verbergen. Dit zal nog duidelijker voor je worden als je door je donkere nacht van de ziel gaat. Je verleden lijkt je in te halen .

Sommigen van ons kiezen voor vermijding als coping-mechanisme, maar dit kan maar zo lang werken. Vasthouden aan je verleden, of er niet de confrontatie mee aangaan, kan ervoor zorgen dat je niet bereikt waarvoor je bedoeld was..

Naarmate je deze periode doorloopt, zullen elementen uit je verleden vaker naar boven komen . Ze zullen niet verdwijnen totdat je ze eindelijk frontaal onder ogen ziet.

Hoewel je misschien bang was om dit te doen, zul je verrast zijn hoe bevrijdend het kan zijn. Je zult eindelijk verlost zijn van alles wat je pad blokkeert, en je zult je er des te beter door voelen.Hoewel je misschien bang was om dit te doen, zul je verrast zijn hoe bevrijdend het kan zijn. Je zult eindelijk verlost zijn van alles wat je pad blokkeert, en je zult je er des te beter door voelen.

 

12. Je begint met loslaten

Je begint met loslaten

Ik ben een van die mensen die zo bang zijn om dingen los te laten, zelfs als ze me niet langer dienen. Dit betekende dat ik zoveel pijn en wrok zou vasthouden zonder te beseffen dat het me meer pijn deed dan degene die me die pijn veroorzaakte. Ik besloot om niet langer het slachtoffer te zijn en meer controle over mijn leven te nemen.

Je realiseert je misschien dat je nog steeds vasthoudt aan iets dat je al lang geleden had moeten loslaten. Dit kan pijn uit het verleden zijn, een oude relatie of de weigering om de waarheid te accepteren

Hoewel het misschien niet zo lijkt, houdt het vasthouden aan deze dingen je tegen en heb je altijd het gevoel dat je een zware last op je rug draagt.

Tegen het einde van je donkere nacht van de ziel, zal het je misschien verbazen dat je geen probleem meer hebt met loslaten . Dit toont je groei en verlicht enkele van de onnodige lasten die je droeg.

13. Geestelijke genezing

Ik kan geen geweldige manier vinden om dit te beschrijven. Spirituele genezing is een van de meer bevrijdende symptomen van de donkere nacht van de ziel. Je wordt niet langer gekwetst door dingen die je zouden hebben beëindigd toen je aan deze reis begon. Je hebt geleerd wat de waarheid is en het grotere plaatje gezien .

Je zult geen slachtoffer worden van valse spiritualiteit. Je begrijpt het belang van je spiritualiteit en bent klaar om je oude overtuigingen los te laten en nieuwe te omarmen. Het zal voelen alsof je je leven opnieuw begint.

 

14. Je wordt tevreden

Je zult je niet langer verloren of rusteloos voelen. In plaats daarvan voel je je verjongd en alsof de wereld op je wacht . Je ziel heeft nu rust en je doet eindelijk wat goed voor je voelt. Hierdoor voel je je meer tevreden met jezelf en de dingen die je bezit.

Je zult je leven niet verspillen aan het najagen van succes, maar blij zijn met wat je al hebt. De dingen van deze wereld maken je geen zorgen meer, en je voelt je vrij om te doen wat je wilt met je leven.

 

15. Je wordt spiritueler

Hoe dichter je bij het einde van je donkere nacht van de ziel komt, hoe spiritueler je wordt. Je begint de wereld door een veel duidelijkere lens te zien die je de realiteit van het leven laat zien. Oude dingen hebben niet langer dezelfde aantrekkingskracht voor je, en je voelt je een heel ander persoon .

Ik begon harder te werken aan mijn spirituele oefeningen, en verdubbelde dingen als meditatie en gebeden. Dit komt omdat ik eindelijk het belang en de ernst hiervan begreep en hoe ze mijn leven beïnvloeden . Het voelde niet langer alsof ik een plicht deed; Ik was eigenlijk heel blij en tevreden

Je kunt je ook realiseren dat je uitkijkt naar de tijd dat je die spirituele verbinding maakt. Je spiritualiteit betekent nu meer voor je dan alleen iets wat je af en toe doet. Je beseft het belang ervan en het geeft je plezier om er meer aan te werken .

 

Wat te doen als je een donkere nacht van de ziel ervaart?

Wat te doen als je een donkere nacht van de ziel ervaart

Er is niet veel dat je kunt doen terwijl je door je donkere nacht van de ziel gaat. Het enige wat je hoeft te doen is bidden tot een hogere macht om goddelijke wijsheid te krijgen om je door deze tijd heen te helpen. Je kunt de donkere nacht van de ziel niet stoppen. U kunt echter manieren vinden om ermee om te gaan die u zullen helpen er doorheen te komen.

Een van de dingen die je kunt doen is in deze tijd rust of een veilige haven vinden . Zoek een plek of iets waar je je veilig en vredig voelt. Doe activiteiten waar je blij van wordt en die een verademing zijn in deze moeilijke tijd.

Dit zal de last van de donkere nacht van de ziel verlichten en de tijd sneller laten gaan.

 


Wat gebeurt er na de donkere nacht van de ziel?

Wat gebeurt er na de donkere nacht van de ziel

Je echte leven begint nadat je door de donkere nacht van de ziel bent gegaan. Je bent nu een nieuw persoon met een hele wereld aan mogelijkheden voor je. Je kunt gaan werken aan de persoon die je altijd al had moeten zijn en een beter spiritueel leven creëren .

Je hebt ook de kans om je te herenigen met je dierbaren en met hen te delen wat je hebt meegemaakt. Dit zal het voor u gemakkelijker maken om over te stappen naar uw nieuwe leven. Ze zullen ook een bron van troost zijnTerwijl dit allemaal gebeurt, laat jouw spiritualiteit niet wegglippen. Werk er nog harder aan en zorg ervoor dat je jouw grip niet verliest . Herstel het wanneer je het voelt wegglijden; anders waren je inspanningen nutteloos geweest, en dat willen we niet.

 

Laatste woorden

Dus daar ga je, vijftien symptomen van de donkere nacht van de ziel die je zou kunnen ervaren. Misschien doorloop je er maar een paar of ervaar je ze allemaal tegelijk.

Wat er ook gebeurt, weet dat we hier bij jullie zijn. Je bent sterk genoeg om hier doorheen te gaan, en je zult goddelijke kracht hebben die je er doorheen leidt.

Engelengebed

 

Een engelengebed om los te komen van goddeloze zielsbanden




Als je het gevoel hebt dat je leven geplaagd wordt door verdriet, moet je misschien de ongezonde zielsbanden verbreken die zijn gevormd uit relaties uit het verleden, in dit of enig ander leven. Probeer dit engelengebed om los te komen van deze giftige energiekoorden.


Lieve engel,

Verbreek alsjeblieft elke ongezonde zielsband die is gevormd uit relaties uit het verleden, in dit of enig ander leven. Knip giftige energiekoorden door. Moge elke goddeloze band volledig verbrijzeld, verpletterd en volledig losgemaakt worden van mijn ziel, hart, gedachten, emoties en wil. 

Laat elk fragment van mezelf dat aan iemand anders is gebonden, naar mij terugkeren, opgeruimd en gezuiverd. Help me alsjeblieft de kettingen te verbreken die me in emotionele en psychologische slavernij hebben gehouden. 

Stel mij in staat om al deze onreine geesten, negatieve energieën en aanwezigheden te verwijderen door ze te zegenen en naar het licht te sturen. Help me de ruimte die overblijft te vullen met de helende energie van liefde en mededogen.


Amen.🙏





Doorgeel Lichtje

 

Doorgeef-lichtje. 


Dat ene lichtje dat aanwezig is in mijn hart. Dat lichtje van hoop en vriendschap Dat geef ik nu aan jou 

Opdat jij het zou bewaren in je hart. En warmte moet het je geven opdat je het nimmer koud zult hebben. 

En licht, ja véél licht....💓


In Liefde en Licht

Marianne





Onthoud dit...