zondag 20 november 2022

Betekenis v.d Kaarsenvlam

 


             Betekenissen van kaarsenvlammetjes.

 

                       


* Als je een kaars aansteekt en die geeft onmiddellijk rood…dan is er goed nieuws op komst.

° Bij een kaars waar de vlam recht omhoog brandt…dat beloofd geluk.

* Is de vlam in 2 gespleten…dan voorspelt dat een ongunstige periode.

° Brandt de vlam links…oppassen voor stress.

Brandt de vlam recht…dan volgen er gezondheidsproblemen.

* Een vlam die in 3 gespleten is…dat is erg zeldzaam…maar geeft een uiterst gelukkig teken…

het geluk lacht u toe !

° Als er bezoek is en er branden kaarsen…een vlam begint plots te flakkeren…dan liegt die persoon.

““““““““““““““““

Kaarsen waar magie mee wordt bedreven kunnen soms heel erg gaan flikkeren of juist bijna niet branden.
Hier volgen een aantal betekenissen van het gedrag van vlammen.

* De vlam trilt zonder duidelijk oorzaak: er komt verandering in de huidige toestand.

* Als je kaarsvlam stevig brandt is dat een prima teken, omdat hieruit blijkt dat alle kracht en energie gebruikt gaat worden voor het doel.

* Het uiteinde van de vuurtong heeft een lichte kleur: succes, geluk en verbetering van de huidige toestand. (Maar als de gloed maar even duurt, duurt de meevaller ook maar even)

* De vlam beeft en is onzeker: een komende ontgoocheling.

* De vlam is klein, geeft weinig licht: voorzichtig zijn met het nemen van beslissingen.

* Vlam beschrijft een spiraal/wentelt om zijn eigen as: wijst op aanwezigheid van mensen die kwaad over je huis willen brengen.

* Vlam is rank en slank, lijkt zich naar beneden te willen richten: een teken van gevaar.

* Plotseling doven zonder oorzaak: een rampbericht. Als het doven iets geleidelijker gaat is dat een teken dat je beter opnieuw kunt gaan beginnen met het vaststellen van je doel en beter voor moet bereiden. Het kan ook zijn dat iemand de boel aan het tegenwerken is.

* De vlam is heel smal en hoog (15-20 cm): iemand bedriegt je of je krijgt in de toekomst een financieel voordeel.

* De vlam lijkt te dansen en beweegt op verschillende manieren: een ‘energie’ is blij dat er contact tot stand kwam en wil graag troost of advies geven.

* De vlam blijft rustig branden: er wordt aandachtig naar je geluisterd.

* Een knisperende vlam: het kan zijn dat iemand van de spirit wereld met je communiceert, probeer je af te stemmen op dit geluid, zodat je gaat begrijpen wat er gezegd wordt.

* Als de vlam sterk knispert is er onenigheid of ruzie omtrent je intentie/doel van het branden.

Als laatste wil ik nog een advies meegeven! Een algemene regel is dat alles wat je geeft 3x terug zal komen…dit geldt niet alleen voor alle positieve zaken, maar ook op andere gebieden. Bedenk dit vooraf heel goed!!
“““““““““““““

* De dagen en de daarbij behorende kleur van de kaars :

– Zondag = een gele of goudkleurige kaars

– Maandag = een witte of licht blauwe kaars

– Dinsdag = een rode kaars

– Woensdag = een oranje kaars

– Donderdag = een helder blauwe kaars

– Vrijdag = een licht groene of roze kaars

– Zaterdag = een paarse of bruine kaars

 


Symbolische betekenis van veren

 


Symbolische betekenis van veren: snelheid, lichtheid, waarheid, vlucht, vooruitgang, wijsheid, zuiverheid, onschuld, luchthartigheid, verhoogd bewustzijn, verlichting, gebed, goddelijkheid.

Veren op je pad?                                                                                                 In verschillende culturen wordt gedacht dat veren symbolen zijn van hogere gedachten en spirituele vooruitgang. Oude culturen zagen vogels als goddelijke wezens omdat zij schepselen van de hemel zijn en daardoor  dichter bij God staan. Denk daarbij aan de Adelaar die je als een stipje aan de hemel ziet en ineens is hij/zij weg. De adelaar is dan in de spirit wereld, een wereld waar wij mensen niet kunnen komen zolang wij op Aarde rondlopen. De adelaar is de verbinding tussen de wereld waarin wij leven en de bovenwereld, brenger van gebeden en boodschappen. In andere legendes of landen is dit de Condor. Men zegt dat ooit de Adelaar en de Condor samen zullen vliegen. Dit is onlangs in gang gezet en verschillende leiders van indianenstammen van Noord-Amerikaanse stammen en Zuid-Amerikaanse stammen hebben de heilige Pijp gerookt en zich met elkaar verbonden.

Veren vinden kan betekenen dat je op een hoger spiritueel nivo bent aangekomen. Het kan een teken van aanmoediging zijn om door te blijven gaan op dit pad. Het vinden van veren kan ook een teken zijn dat je een lichtere kijk op het leven of een bijzonder situatie zou mogen hebben. Als we veren in onze omgeving zien kan het worden beschouwd als een boodschap dat we mogen veranderen (verlichten), niet alles zo serieus te nemen. Dat we de vreugde in onze situatie proberen te vinden. Het kind in jezelf niet uit het oog te verliezen. Vraag jezelf eens af en sta eens stil op het moment dat je een veer vindt welke boodschap deze veer je brengt en waarom op deze plek en op dit moment?

Staartveren  van Haan-kip

Parelhoen-veren

Adelaar: oog voor detail, kracht, verlichting, grensverleggend, brenger van boodschappen,  vrijheid.

Buizerd: Nieuwe kijk op dingen ontwikkelen, dood en wedergeboorte

Duif: brenger van vrede en liefde, zachtheid, en vruchtbaarheid.

Ekster: Occulte kennis, bescherming,geluk, intelligentie.

Havik: concentratie, oplettendheid, scherpe blik, boodschapper, waarheid, kracht.

Kalkoen: Oogst, moed, overvloed, delen, opoffering voor een hoger doel.

Kip: nieuw begin, seksualiteit, zekerheid.

Kraai: Wijsheid, initiatief, Occulte kennis, magie, raad.

Lijster: Begaafdheid, behendigheid, onrust, verstandigheid, stoutmoedig, zang

Merel: Energie van moeder Aarde begrijpen, zang.

Mus: Vertrouwelijk, toelaten van nieuwe liefde.

Pauw: Schoonheid, zelfvertrouwen, trots, arrogantie.

Pauwen  staart-veren

Veren van Buizerd

Raaf: spiritualiteit, dromen, dualiteit, magie, bestemming, mysterie.

Roodborstje: Vrolijkheid, melancholiek, veiligheid, nieuwsgierig.

Specht: Inzicht, helende liefde, ritme, balans.

Uil: Brenger van dromen, wijsheid, helderziendheid, kennis.

Oehoe Uilen veren

Bron:http://www.witwyfke.nl/symbolische-betekenis-van-veren/

Symboliek van de Uil

 



UIL (Misleiding) Uil…Magie, voortekenen, tijd en ruimte. Komt de waarheid aan het licht? Heilige vogel, verjaag misleiding in je stille vlucht.

De kracht van Uil wordt symbolisch geassocieerd met helderziendheid, astrale projectie en magie, zowel zwarte als witte. Uil wordt op de wielen van kracht van verscheidene Indiaanse leraren uit Amerika Nachtadelaar genoemd. Uil bevindt zich volgens de traditie in het Oosten, de plaats van verlichting. Sinds onheuglijke tijden is de mensheid bang geweest voor de nacht, de duisternis en het onbekende.

Angstig wacht zij op het eerste straaltje ochtendzon. De nacht is echter de vriend van Uil. Uil jaagt ’s nachts op zijn prooi. Uil kan niet alleen zien in het donker, hij kan ook nauwkeurig vaststellen waar elk geluid vandaan komt en waarvan het afkomstig is. Dit levert hem groot voordeel op bij het zoeken naar voedsel. Uilen zijn nachtjagers.

Sommige inheemse volken zijn bang voor Uil, en noemen zijn veren ‘bedriegerveren’. De veren van Uil hoor je niet. Uil vliegt geluidloos, maar zijn prooi weet precies dat hij met Uil te maken heeft wanneer deze toeslaat met zijn vlijmscherpe snavel en klauwen.

Uil is vaak de kracht van tovenaars en heksen. Als Uil jouw kracht is, zul je je aangetrokken voelen tot magie en de duistere kunsten. Je moet elke neiging weerstaan om zwarte magie of een andere praktijk te bedrijven die energie wegneemt bij een ander wezen. Als je de kracht van Uil hebt, zullen deze nachtvogels geneigd zijn je op te zoeken, ook bij dag, omdat zij zich met je verwant voelen.

Het is geen wonder dat Uil in vele culturen wordt beschouwd als symbool van wijsheid. Uil kan immers zien wat anderen niet kunnen zien, hetgeen de essentie is van ware wijsheid. Waar anderen om de tuin geleid worden, ziet Uil en weet hij wat er aan de hand is.

Athena, de Griekse godin der wijsheid, droeg altijd een Uil op haar schouder. Deze openbaarde ongeziene waarheden aan haar.

Uil bezat het vermogen Athena’s blinde oog ziende te maken, zodat zij de hele waarheid kon spreken, en niet de halve.

Als Uil jouw persoonlijke kracht is, kan niemand je misleiden. Hoe hard iemand ook probeert te maskeren of te verbergen wat hij doet, jij zult het weten. Mensen vinden het misschien een beetje beangstigend om met je om te gaan. Velen hebben immers bijbedoelingen waar jij onmiddellijk doorheen ziet.

Als je je niet bewust bent van deze machtige kracht, beschouw je je heldere inzichten en je vermogens misschien als vanzelfsprekend. Anderen doen dit echter nooit. Je maakt hen wellicht bang doordat je hun blindheid weerspiegelt en nooit voor de gek kan worden gehouden. Mensen met de kracht van Uil weten meer over het innerlijk leven van iemand dan deze persoon zelf.

Benut je scherpe, stille observatievermogen om een bepaalde levenssituatie bij intuïtie te kennen. Uil beidt zijn vriendschap aan en helpt je de gehele waarheid te zien. Uil kan je zijn boodschappen overbrengen tijdens meditatie of ’s nachts via dromen. Let op tekenen en voortekenen. De waarheid brengt altijd verlichting.

Bron: “dieren als symbolen van helende kracht” Jamie Sams en David Carson Illustratie: Angela C. Werneke

Neven chakra’s

 


Hand Chakra’s
Waarnemend, aftastend, gevend en nemend… wordt verbluffend veel gecommuniceerd.

Kernwoorden:
Vormgeven, creëren, geven, nemen, ontvangen, helen, communiceren, uiten, aangaan, voelen, ontmoeten, havingness, eigenwaarde, verdedigen.

Kwaliteit:
Tedere, communicatieve kracht, die, vanuit het directe Zijn, waarheid weerspiegelt.

Begrippen:
Open zijn. Instrumenten in dienst van de scheppende Kracht. Verdedigen vanuit onwaarde.

Eigenschappen:
Handen zijn uiterst gevoelige, verfijnde middelen tot communicatie. Ze kunnen in dienst van het hoofd staan of de trilling van het directe Zijn weerspiegelen.

Ontmoeting en afscheid worden bezegeld met een handdruk… er worden overeenkomsten mee gesloten en handel mee gevoerd.
Wat een grote ommezwaai in de levenshouding kan geven, is het besef dat zelf en ander één zijn. Aan de ander geven is aan jezelf geven.
Dit maakt duidelijk wat de handen bewoog. Vormgeven en communicatie werden gekoppeld aan een schijn-ik. Dit bedachte personage wordt in het Licht gezet… de Bron openbaart zich.

 
Voet Chakra’s
Speels volgen aarde en kosmos… de dans van leven en licht.

Kernwoorden:
Stappen, richting, eigen weg, route, enthousiasme, weten, vertrouwen, dragen

Kwaliteit:
Speelse, dragende kracht, die vanzelf met het hart is verbonden.

Begrippen:
De kosmische dans. De kracht van je wetende voeten tot recht laten komen.
Vanuit de angst van geforceerd denken een wezensvreemde richting aan de voeten geven.

Eigenschappen:
Voeten zijn van nature verbonden met Leven. Dat is wat zonder te bedenken rechtstreeks uit de intelligente Bron tapt. De geest die in verwarring naar zichzelf zoekt, beseft die kracht niet.
Er wordt een richting ingeslagen die gesuggereerd wordt door bedachte angst. Tegelijk is er op die route iets te leren, zodat het zelf die om- en afleidingen in het vervolg niet meer creëert.
Dat gebeurt wanneer zijnsbesef de omstandigheden herkent als zelfgeschapen. Langzaam ontsluiert zich de weg waarlangs het zelf zichzelf zocht, de Weg die ieder gaan moet.
Voeten mogen weer spelen, in de Tuin van God… Zonder tussenkomst van bedachte bedenkingen wordt het Hart gevolgd, met de verwondering van het kind als compas.

 

 

Schouder Chakra’s
Veerkrachtig zijn de schouders, vrij van verantwoording… thuis gebracht bij Hem die alles draagt.

Kernwoorden:
Dragen, bestemming, lot, identiteit, verantwoording, plicht, zorgen, last, moeite, moeten, studie, presteren, perfectie, patronen, verwachting, schuld, ploeteren, verbittering, onmacht, humor.

Kwaliteit:
Luchtige, warme kracht, die in verbinding is met wezenlijke Heelheid.

Begrippen:
Taken op je nemen om waardering te krijgen. Het lot van een ander dragen, om daarmee rust in de omstandigheden te scheppen. De wereld op je schouders nemen. Misplaatste verantwoording.

Eigenschappen:
Schouders hebben van nature de kracht om helder de omstandigheden tegemoet te treden. Ze zijn niet los van het geheel, maar worden via het valse ik tot dragers van het lot. Dat is angst, waarmee indrukwekkende gebeurtenissen niet echt aangegaan doch omzeild worden. Het lijkt of een apart ik zich sterk moet maken om de ‘zwaarte’ van het leven te kunnen hebben.

Kinderen pikken dat op uit hun omgeving… ze gaan pijn van familieleden dragen om het nest weer zacht en warm te maken, zodat ze zich weer thuis voelen en kracht kunnen ervaren.
Vele lasten komen op de schouders terecht, om eigenwaarde en vertrouwen te creëren. Dat werd verstoord omdat leven niet vrij mocht stromen. Steeds wordt valse spirituele informatie in de geest gedeponeerd. Voorstelling wordt gemanipuleerd om gedrag te onderwerpen aan heersende ordes.

Een verwrongen zelfbeeld ontstaat. Dit slingert zich door de tijd en incarneert eindeloos. Zijnsbesef ontdekt dit en realiseert zich waar het in geloofde om geaccepteerd te worden. Daarmee komt het tot het besef dat alles zich afspeelt in het ene grenzeloze ongeboren Bewustzijn.

 

 

Oog Chakra’s
Het Ene Zien ziet… waar de ogen verduisterd zijn door een visie.

Kernwoorden:
Zien, weten, waarnemen, projecteren.
Kwaliteit:

Waarachtigheid die via de ogen het besef naar binnen leidt… naar het ongerepte zien.

Begrippen:
Ogen bedriegen, het Zien kan niet liegen. Ogen zijn trots op wat ze zien… niet op dát ze zien.

Eigenschappen:
Ogen glinsteren als leven direct aan het oppervlak zichtbaar wordt. Er is dan weinig ruis tussen het wezenlijke en het fysieke.

Dit is te herkennen in de ogen van een pas geboren kind, dat nog kijkt vanuit het vormloze. Of in de liefdevolle aanwezigheid van zielen die, ongehinderd door mentaliteit, elkaar in Eenheid zien.
Het koppelen van zien aan de ogen vernauwt de blik. Het lijkt dan of het ik-personage moeizaam moet kijken om te kunnen zien. Het is het Ene Zien dat ziet in Al.
Het los laten van verwarring uit het zelfbeeld, brengt het zijnsbesef terug in wat vanzelf moeiteloos waarneemt en ziet.

 

 

Oor Chakra’s
Het is niet het oor dat hoort… doch het Ene waarnemen.

Kernwoorden:
Horen, weten, waarnemen, zien, communiceren, onmacht, wrok, vergelding.

Kwaliteit:

Waarachtige kracht die de facade en de bron ervan waarneemt.
Begrippen:
Je oren laten hangen naar een omgeving. Met gespitste oren luisteren. Iemand om de oren slaan. Gehoorzaamheid eisen. Onbegrip en vertwijfeling bestempelen als ongehoorzaamheid. Niet willen luisteren vanuit onbegrepen pijn. Het horen dat moeiteloos gebeurt.

Eigenschappen:
Oren hebben vaak niet zo veel met communicatie te maken… het ego hoort slechts wat het horen wil. Afleidende beredeneringen verhullen het schimmenspel. Achter de vorm luisteren openbaart waar mensen (meestal onbewust) door gedreven worden.

Oren staan in verbinding met het keelchakra en de telepatische kanalen. Daar kan programmatie op terecht komen. We zijn getraind om naar buiten gericht te zijn, om te gehoorzamen of eisen.
Innerlijk weten wordt overschreeuwd door dictaties. Om zich te kunnen verweren tegen mentaal geweld van het institutionele denken en houvast te hebben, creëert het schijn-zelf excuses.

Op een gegeven moment ontrafelt het zien deze persoonlijke constructies. Het neemt waar hoe het zich inkapselde in ik-beelden met daarmee verbonden doelen om die beelden te onderstrepen.
Angst voor afkeuring blijkt hoogmoed. Het ego wil geen commentaar van de ander horen, omdat daarmee de (schijn-)superioriteit dreigt op te houden. Inzicht in Eenheid transformeert die waan.

Bron:
http://healingsite.nl

Mareiki: Dieren zijn genezers

Mareiki: Dieren zijn genezers:                                                   Genezers   Dieren zijn Engelen van de Aarde Ze zijn genezers en helpen de Aarde in stand t...

Wat onze huisdieren ons kunnen leren

 


Wat onze huisdieren ons kunnen leren (door Ted Andrews)

Verbinding met vorige levens
Dieren keren, net als mensen, terug om te leren en te groeien. Vaak incarneren ze samen met mensen met wie ze in het verleden nauw verbonden waren. Soms kan een dier dat als totem heeft gediend als huisdier terugkeren. De oorsprong van het huisdier weerspiegelt ook vaak achtergronden van onze belangrijkste vorige levens, waarvan de lessen zich afspelen in het heden.

Gedrag dat we moeten uiten
Wanneer we gedrag van één van onze huisdieren opmerken, is dat iets om aandacht aan te besteden. Vaak laten ze gedrag zien dat ons eigen gedrag weerspiegelt of gedrag dat wij zelf moeten uiten. Wanneer mijn honden er bij me op aandringen om te spelen, is dat vaak een aanwijzing dat ik te hard werk.

Vaardigheden in het vervullen van taken
Dieren hebben hun eigen unieke kwaliteiten en kenmerken. Ze hebben vaardigheden die ze ons kunnen leren. Katten weten precies wat er in hun omgeving gaande is. Ze kunnen ons leren om ook dingen op te merken. Ze herinneren ons aan vaardigheden die we als een vast onderdeel in ons leven zouden moeten integreren.

Hoe we een emotionele band kunnen krijgen en meer onvoorwaardelijk kunnen liefhebben
Dieren zijn onvoorwaardelijk in hun liefde. Hoe hun dag ook is geweest, ze begroeten ons, rennen op ons af, miauwen of blaffen naar ons. Zelfs wanneer we een uurtje van huis zijn geweest, worden we bij terugkeer begroet alsof we dagen zijn weggeweest.

Hoe we duidelijker met dieren kunnen communiceren
Terwijl we leren communiceren met onze huisdieren, leren we ook hoe we met andere dieren kunnen communiceren. We leren lichaamstaal te lezen en te gebruiken. We leren gedachten te projecteren en uit te wisselen met onze huisdieren. We beginnen subtiliteiten, emoties en projecties van onze huisdieren te begrijpen. Dit kan ook worden toegepast op in het wild levende dieren.

Hoe je de aanwezigheid van een geest kunt herkennen
(Huis)dieren zijn heel gevoelig voor de aanwezigheid van geesten. Ze herkennen subtiele energieën die in hun omgeving aanwezig zijn. Wanneer je daarop let, helpt dat om alerter te zijn op de aanwezigheid van geesten (zie ook hieronder).

Je huisdier als ‘geestendetector’

Dieren hebben sterke zintuigen. Postduiven vinden altijd de weg terug. Paarden voelen elektrische veranderingen door hun hoeven heen en kunnen daarom de bliksem vermijden wanneer ze in de wei staan. Honden en katten voelen wanneer mensen om hen heen bang zijn. Alle huisdieren ontdekken geesten sneller dan wij. Zij voelen subtiele veranderingen in hun omgeving onmiddellijk.

Hoe kun je weten of je huisdieren de aanwezigheid van een geest ontdekken?

Wanneer ze intensief naar een plek staren waar ‘niets’ is
Ze zitten niet zomaar zinloos te suffen. Ze richten hun blik welbewust op een specifieke plek. Vaak lijken ze net over je schouder te kijken.

Wanneer ze door het huis rennen, dingen achterna rennen ‘die er niet zijn’ en ertegen blaffen
Ons huis is ook het huis van ons huisdier en alle dieren proberen instinctief hun territorium te beschermen. Ze bewaken het tegen indringers.

Grommen, grauwen en sissen tegen wat er ogenschijnlijk niet is

Vermijden een kamer in te gaan die gewoonlijk niet wordt vermeden
Soms gaat dat gepaard met gejank en onderdanige houdingen.

Naar de deuropening, ramen en hoeken van de kamer staren
Alle kruispunten zijn plaatsen waar de sluiers tussen het fysieke en het spirituele dunner zijn. De meeste mensen die vaak geesten zien, zien die in deuropeningen, ramen en hoeken. Deze ‘tussenplaatsen’ zijn natuurlijke kruisingen. Een deuropening is niet binnen en niet buiten; hij ligt ertussen.

Kom je bij je huisdier deze gedragingen tegen of iets anders dat de aanwezigheid van iets ongebruikelijks lijkt aan te duiden? Neem dan even de tijd om zelf te voelen wat er is. Dit betekent niet dat het nu spookt in je huis of dat je bezoek krijgt van kwade geesten. Ontspan je. Haal een paar keer diep adem. Sluit je ogen. Wat zie je? Voel je iets anders? Is er een bepaalde persoon die in je gedachten naar boven komt? Vaak keren mensen of dieren van wie we houden terug om hun aanwezigheid kenbaar te maken. Ze laten ons weten dat ze nog steeds bij ons zijn.

Dieren zijn genezers

 

                                                Genezers

 


Dieren zijn Engelen van de Aarde Ze zijn genezers en helpen de Aarde in stand te houden, genezen. Ze nemen vaak heel veel stress en de spanning op van de mensen waar ze van houden en waar ze leven. Dit doen ze in een poging om hun menselijke vriend te genezen en te helen. Het is bewezen dat mensen die onder een hoop stress en spanning staan, en lijden aan hart- en vaatziekten zich beter voelen als ze een hond of kat hebben die ze kunnen aaien en knuffelen. Ook worden tegenwoordig honden en andere diersoorten ingezet als therapie dieren. Bij gecertificeerde therapie. Honden mogen in ziekenhuizen, verpleeghuizen komen om mensen te bezoeken die beperkt zijn.

Dieren zijn genezers. Ze zijn hier op aarde om anderen te genezen en te helpen. Ze geven onvoorwaardelijke liefde. Denk maar eens aan mensen met een handicap, blindheid, een blindengeleidehond. Dieren helpen de mensen de aarde te helen door het absorberen van negatieve energieën veroorzaakt door stress en spanning, milieuvervuiling en de mensen om hen heen. Huisdieren trekken stress, spanning en ziekte uit hun menselijke vrienden en nemen het op zich. Ze doen dit met onvoorwaardelijke liefde en ongevraagd, ze zijn de Engelen van de Aarde.

Er zijn 2 redenen waarom ziekten zich manifesteren in dieren: 1 Specifieke rassen hebben specifieke gebieden van heling. 2 De stress en spanning wordt opgeslagen in specifieke gebieden van het lichaam van het dier, net als bij mensen manifesteren deze zich in ziektes.

Bepaalde rassen van dieren kunnen zich specialiseren in het verwijderen van specifieke oorzaken die ziekten en aandoeningen bij de mens veroorzaken. Bepaalde hondenrassen zijn bv gevoelig voor bepaalde ziekten. De Golden Retriever is bv gevoelig voor zwaarlijvigheid, tumoren vooral rond ogen en hoofd. Deze honden werken om negatieve energieën die deze gezondheidsproblemen bij mensen veroorzaken weg te trekken. Ze nemen op alle gebieden spanning en stress weg. Honden zijn gevoelig voor maagproblemen, nerveuze aandoeningen en hart en vaatziekten. Elk soort heeft zijn eigen specialiteit en kundigheid op het gebied van heling. Fretten zijn vatbaar voor darm-lucht en maaginfecties, of griep, dat is hun specialiteit bij het helpen van genezing van mensen. Katten voor nierinfecties of feline leukemie. Dit is hun specialiteit, katten liggen ook naast mensen tijdens het slapen en kruipen ertegen aan of gaan liggen op het gebied waar genezing nodig is.

Dieren die werken in algemene ruimten waar genezing plaats vind zijn niet vatbaar voor specifieke ziekten Deze prachtige Engelen van de Aarde trekken daadwerkelijk de stress en spanning van de mensen waarbij ze wonen en ziektes kunnen veroorzaken en nemen het in zichzelf op. Sjamanen doen dit ook als ze healings uitvoeren. Ze nemen iets in hun hand waarmee ze negatieve energieën wegslaan.

Dieren die in kooien worden gehouden, vastgebonden, opgesloten, weinig of geen menselijk contact hebben, geen of weinig ruimte hebben om te spelen of rennen worden ziek omdat ze te weinig ruimte hebben en geen zorg. Mede doordat het dier niet kan doen waarom het hier op aarde is, niet zijn levenspad kan volgen kan het de mensen niet helpen of helen. Deze dieren lijden vaak aan verwaarlozing en mishandeling. Hier kan een mens geen excuus voor hebben of vinden. Het resultaat hiervan is dat de dieren vaak ziek, lusteloos zijn en veel lijden. Ook vaak een afschuwelijke en pijnlijke dood ervaren.

We hebben allen een levensdoel een pad te volgen op aarde, onze dieren ook. Hun doel is te helpen en de aarde te helen. Wanneer iets of iemand ons verhinderd om ons pad te volgen en ons doel te vervullen op deze aarde dan kunnen we ziek worden. Of we mens dier of plant zijn, maakt niet uit. Het is belangrijk dat we alles doen wat mogelijk is om te zorgen voor de dieren , hen te helpen om hun opdracht waarom ze naar de Aarde zijn gekomen uit te kunnen voeren. Ze zijn hier om ons en de Aarde te dienen. Wij zijn verantwoordelijk om hun met een vriendelijk woord, liefde en respect te behandelen. Denk eraan je bent niet verantwoordelijk voor de ziekte van je dier als je je dier goed verzorgt. Dit deel van de cyclus van het leven, dat elk levend wezen van de wereld verlangt als we proberen om anderen te dienen.

Geef je dieren vrienden medische hulp, in combinatie met Reiki, en veel liefde en dankbaarheid voor het werk dat ze doen op deze aarde als genezers en leraren. Dieren hebben zuivere geesten. Ze hoeven niet te worden herboren om lessen te leren. Als ze ervoor kiezen kunnen ze het wel. Dieren hebben net als wij, een vrije wil.

Bron: Marianne eigen cursus ”Engelen van Aarde Dierenhealing”

Zo zie je maar hoe dieren alles overnemen van de mens en vooral de eigenaar(s). Ze nemen veel over om de mens te .ontlasten en dragen mee uit onvoorwaardelijke liefde. Mensen staan daar degelijk niet bij stil hoeveel een dier van je mee kan dragen. Prachtig zoals dieren er zijn voor ons. Daarom verdienen ze onze liefde, verzorging en respect.

Onthoud dit...