maandag 18 april 2016

Numerologie: Betekenis van Letters



Uit mijn handboek ”Numerologie”, Ja mensen, ben met een cursus Tarot Numerologie bezig.
De eenvoudige basis om je eigen naam samen te stellen voor een inzicht in je persoonlijkheid.

DE BETEKENIS VAN DE LETTERS

De hoofdletters worden ook de creatieve – of geïnspireerde letters genoemd
De vaste letters worden ook de stabiele – of gebalanceerde letters genoemd
De veranderlijke letters worden ook de mobiele – of tweeledige letters genoemd.


a – 1, geïnspireerd: gaat direct en zonder omwegen op zijn doel af; is creatief, origineel, heeft leiderskwaliteiten en wil vóór alles zichzelf ontplooien – verlaat zich volledig op zijn inspiratie. De letter A is gericht naar de Hemel, een gebed, een antenne, maar deze letter zorgt ook voor twee benen die op de grond staan die in horizontale richting stabiliseert. Geen enkele letter heeft deze kracht, deze sterkte zoals de A die heeft. Het is echt de energie van 1, zoals bevestiging,
activiteit, agressiviteit, intelligentie en beheersing, het begin of de verandering, maar in negatieve zin ook de tirannie die de kop op kan steken.


b – 2, tweeledig: sensitief en liefhebbend; kan schuw en teruggetrokken zijn. Heeft veel zorg en liefde nodig. Verliest zijn of haar hart veel te snel en kan van de ene verliefdheid in de andere vallen. De letter B straalt een bepaalde dynamiek uit, uit maar deze letter is in tweestrijd. Opgesloten in
zichzelf die aanstuurt op introversie, voorzichtigheid en verlegenheid. Hij draagt het gevoelige en sensuele naar het verstandige toe. Deze letter is dubbelgevouwen op zichzelf en riskeert daardoor crisissen op affectief gebied.


c – 3, gebalanceerd: volledige en vrije expressie die door niets wordt tegengehouden en die dus zeer productief kan zijn; de psychische kracht wordt waarschijnlijk nooit gerealiseerd; vrijgevig en edelmoedig; artistiek en creatief.

 De letter C is een vergaarbak die vrije communicatie mogelijk maakt. Deze letter ontvangt, absorbeert en bevat, maar laat ook weer vrij. Intuïtie en expressie ontmoeten elkaar hier. De letter C loopt het risico teveel te geven en zichzelf te verliezen. Het is een macht van mogelijke transmutatie.

d – 4, gebalanceerd: efficiënt, praktisch, onafhankelijk, kan zeer goed in eigen behoeften voorzien, gereserveerd, eenzelvig, ‘uit’ zich nauwelijks, laat het gevoel leiden door het verstand; houdt materiële zaken uitstekend in de hand.
 De letter D is beperkt, net als het getal 4, besloten, geheimzinnig, maar het is ook een fysieke en sensuele letter. Als er geen opening is, kan het zijn dat dogmatisme te nadrukkelijk aanwezig is.


e – 5, geïnspireerd: leert veel begrijpen uit levenservaringen; geïnteresseerd in wetenschappelijke zaken; de geestelijke inspiratie wordt zonder moeite in de fysieke wereld toegepast; beried tot het bieden van hulp en bijstand.
De letter E staat stevig op de grond, in dezelfde richting als de fysieke activiteiten van de 5. Het is een meer materiële dan spirituele letter. De letter 5 roept op tot een groot aantal activiteiten en loopt het risico te hard van stapel te lopen, te avontuurlijk en te seksueel.


f – 6, tweeledig: een evenwicht wordt gezocht en gevonden via de intuïtie; zeer behulpzaam en altijd bereid andermans lasten en verantwoordelijkheden te dragen; moeilijkheden en problemen ontstaan door besluiteloosheid en verwarring. In de letter F is het evenwicht verstoord, een gebrek aan materiële zin, een risico te vallen. Maar er zitten ook alle verantwoordelijkheden voor de familie van de 6 in verborgen.

g – 7, gebalanceerd: analytisch, doet aan zelfbespiegeling, gereserveerd, prototype van een intellectueel: de verstandelijkste van de verstandelijken; in staat zich volledig en evenwichtig te uiten; geeft alles van zichzelf met grote stuwkracht en zelfbeheersing. De letter G ontvangt, net als de C, maar houdt alles vast. Deze letter duidt op ontvankelijkheid en nadenken, selectiviteit en bescherming. Het feit dat u in uzelf gekeerd bent kan leiden tot
introversie, melancholie en huichelarij, net als de 7.


h – 8, tweeledig: de motivatie om iets te bereiken wordt verzwakt door de onzekerheid die ontstaat bij het overgaan tot handelen. Verbindt de mentale- met de fysieke wereld en kan dus in beide functioneren; valt echter bij alles terug op het intellect. De letter H staat stevig met beide benen op de grond, maar biedt ook de mogelijkheid tot circulatie in alle betekenissen. Stijgen naar spiritualiteit of dalen naar materie, de H kan cyclothymisch zijn. Deze krachten, die worden veroorzaakt door een instabiele beweging, kunnen vaak gewelddadig zijn.

i – 9, geïnspireerd: een kracht die iemand door spiritualiteit en openbaring bij kan lichten op zijn levensweg of die totale vernietiging kan veroorzaken. Een tussenweg is er niet, -of uitzonderlijke hoogte of complete val. Het verstand wordt door het gevoel beheerst. De letter I is de meest rechte en eenvoudige letter, maar bezit een extreme spanning. Deze letter is vaak eenzaam en gaat vergezeld van de emoties die bij de 9 horen. Het is een moeilijke letter
 met grote risico’s.


j – 1 (10/1), tweeledig: men ziet voortdurend alle kanten van de zaak en dit veroorzaakt een besluiteloosheid die iemand niet alleen ongeschikt maakt om leiding te geven, maar die zelfs de persoonlijkheid kan aantasten. De letter J is onzeker want die is zowel recht als krom met een overheersing van het getal 1, waardoor deze letter ook trekjes heeft van een pionier, schepper en instigator.

k – 2 (11/2), geïnspireerd: staat open voor alles; de intuïtie is verbijsterend groot en komt voort uit verlichting: dit kan zelfs tot helderziendheid leiden. Men zou het liefst in een soort visionaire wereld leven: men heeft daar zo een duidelijk beeld van, dat dit rijk soms meer realiteit heeft dan de werkelijkheid.
De K is een antenne, een boomstam en een dwarsbalk. Deze letter kan in de Hemel iets gaan zoeken, en het vervolgens mee naar de aarde nemen. Deze letter roept inspiratie en openbaringen op, net als de 11, want het is de elfde letter van het alfabet. Het kan ook zijn dat deze letter leidt tot dramatiek en kan uitmonden in nervositeit en impulsiviteit.


l – 3 (12/3), gebalanceerd: gulhartig, hoewel er van tevoren degelijk is nagedacht over hoe en hoeveel; handelt niet overhaast: maakt eerst plannen; sterke intuïtie die evenwel zorgvuldig in het oog wordt gehouden; expressief en spontaan, maar toch niet helemaal extravert, er is sprake van enige reserve.
De L is een rechte hoek. Het is de verticale rechtschapenheid en horizontale consolidatie, een keuze die de weg vrijmaakt voor analyse, pedagogie, zelfonderzoek en aarzeling.


m – 4 (13/4), gebalanceerd: praktisch, nauwkeurig, netjes en ordelijk wat materiële zaken betreft maar weinig of geen visie. De uitingsmogelijkheden worden verstikt door remmingen; beschouwt de fysieke wereld als het hoogste goed; kan koud en onverschillig zijn. Van alle letters de letter met de minste uitingsmogelijkheden. De letter M staat stevig op de grond dankzij de twee verticale steunen die symmetrisch en stabiel zijn. Deze letter biedt tegelijkertijd de mogelijkheid tot beweging en mobiliteit die afkomstig zijn van de 4 en de 13. Het kan ook een fysieke letter zijn. Deze letter is vaak alledaags, soms op een te harde manier.

n – 5 (14/5), tweeledig: wanneer men de dingen klaar en duidelijk ziet, wat helaas niet altijd het geval is, dan is er een grote verbeeldingskracht en het vermogen de zaken verstandelijk te begrijpen. Kans op instabiliteit.
De letter N heeft een dissymmetrische vorm die oproept tot beweging. Door deze letter ontstaat instabiliteit en verandering, nieuwsgierigheid en nieuwigheden, mede dankzij de 5 en alle overvloeden die daarmee gepaard gaan.


o – 6 (15/6), geïnspireerd: behoudend; de inspiratie wordt zorgvuldig gekoesterd en gevoed; zelfbeheersing en charme zijn duchtig gehanteerde wapens. Kan egoïstisch zijn en geconcentreerd op persoonlijk gewin. Houdt vast aan tradities en gevestigde opvattingen.
De letter O vormt een ideale kromming, harmonie en zachtheid, sensualiteit en liefde en heeft meer van de 6 dan van de 15. In deze letter komen begin en einde samen en vormen op zich een cyclus. Slecht beleefd kan deze letter ook aanzetten tot introversie, egoïsme en passie.

p – 7 (16/7), tweeledig: onafhankelijk, kan uitstekend in eigen behoeften voorzien; desondanks soms onzeker; zoekt naar feitenmateriaal om een beter begrip in zichzelf aan te kweken; soms onvoldoende stuwkracht, gebrek aan zelfbeheersing; praat nogal eens op autoritaire wijze over godsdienst en
overtuigingen, maar heeft in feite weinig echt geloof; onvermogen om innerlijke gevoelens te uiten. De letter P houdt de kop hoog, maar loopt het risico te vallen. Deze letter is cerebraal en hoogmoedig, verlegen en gereserveerd. Deze letter kan handelen met de eigenschappen van de 7 en de risico’s van de 16.


q – 8 (17/8), tweeledig: de enorme inspiratie kan tot genialiteit leiden; bezit het vermogen terzelfder tijd in de spirituele en in de fysieke wereld te functioneren; ziet het grote licht, maar heeft moeite het te realiseren. Door de letter Q wordt de cyclus gestopt, op de grond, het materiële, geld gefixeerd. Er is echter
wel een verband met de kosmos mogelijk, want het is de 17e letter, de ster van de tarot, verbinding met hetgeen erboven staat. In deze letter is ook het profiel van het karma 8 en de mogelijkheden van negatieve kanten van dit getal, problemen van de materiële wereld wanneer deze niet op de juiste waarde wordt ingeschat.


r – 9 (18/9), geïnspireerd: altruïsme, mededogen, begrip, zeer vergevingsgezind en verdraagzaam; men dient alle krachten in te zetten ten bate van zijn medemensen: doet men dit niet, dan ontstaan grote lichamelijke spanningen.
De letter R is verbonden met de realiteiten van de aarde, en deze letter bevat de grote emotionaliteit van de 9, verbonden met de slechte kant van de 18. Als deze letter slecht is kunnen er problemen ontstaan.


s – 1 (19/1), tweeledig: -grote emotionele extremiteiten: betrekt alles op zichzelf; het gevoel staat het verstand in de weg; te grote impulsiviteit kan tot moeilijkheden leiden. De letter S roept op tot het superbe. Verleiding die zich kronkelt, de twee krommen in tegengestelde richting zetten alles op zijn kop. Deze letter is het beeld van de 19, dan weer karma, dan weer Zon, en heeft eveneens het getal 1 in zich.

t – 2 (20/2), tweeledig: zelfopoffering, spiritualiteit, zoekt naar groter begrip en verlichting, nerveuze energie. Door de vele lasten die op de schouders worden genomen, ontstaan fysieke en emotionele spanningen. De letter T kan de plaag van de weegschaal veroorzaken, het is de letter van het oordeel. Aangezien het de twintigste letter is, is het ook een 2 die de glans kan doen verbleken wanneer
deze letter slecht beleefd wordt.


u – 3 (21/3), tweeledig: ontvankelijk en magnetisch, doch weinig in staat tot geven; trekt in het leven dikwijls het uitzonderlijke naar zich toe, dit kan zich manifesteren in verlies en verdriet. Een positieve levensinstelling kan er toe bijdragen dat de zwakke plekken versterkt worden en dat daardoor de levensstroom weer begint te vloeien. De letter U, 21e letter, vormt een vrouwelijke vergaarbak die de neiging heeft als antenne te fungeren dankzij de eigen creatieve vibraties.

v – 4 (22/4), gebalanceerd: de intuïtie lijkt wel direct uit het heelal geplukt te worden, daarnaast beschikt men over het vermogen prestaties op materieel vlak te leveren en bovendien weet men beide zaken nog te combineren ook. Men dringt zonder aarzelen tot het hart van mensen en dingen door. De letter V is een vergaarbak met antennes. Hij staat open voor de Kosmos, maar blijft op zijn
punt staan en kan alle problemen van de 22 behelzen. Het is de letter van de kosmische en seksuele energie, het is een kracht van de natuur die zowel creativiteit en mystiek oproept, maar ook gemakkelijk kan omvallen.


w – 5 (23/5), tweeledig: visie; wens tot geven; hoge doelstellingen. Van dit alles komt echter soms niets terecht door het onvermogen zichzelf gevoelshalve los te maken van bepaalde lichamelijke hartstochten. Grote hoogten kunnen slechts dan bereikt worden, indien men daar doelbewust en met grote zelfbeheersing naar streeft. De letter W is een M op zijn kop, een dubbele V die twee keer op de grond steunt en zijn hoekige structuur kan chaos veroorzaken. Deze letter bevat alle eigenschappen van de 5, de veranderingen, de nieuwigheden, het onderzoek en eveneens de instabiliteit en de avonturen.

x – 6 (24/6), tweeledig: tot in het ‘belachelijke’ opofferingsgezind; de emotionele aanpassing is zo groot dat er verwarring ontstaat. De letter X, die afkomstig is van de 24 en de 6, is een kruis, een gevaarlijk kruispunt. De tegenstelling, tweestrijdigheid, klachten en vernietiging worden veroorzaakt door deze letter van opoffering, zelfontkenning, en afwijzing. Deze letter is traditioneel verbonden met zwarte magie en het verbodene.

y/ij – 7 (25/7), tweeledig: enorm intuïtief aanvoelingsvermogen; een zoekende geest; komt men niet tot definitieve beslissingen, dan is alle tijd en moeite voor niets geweest. De letter Y, 25e letter is een kruispunt, een wichelroede. Er moeten keuzen gemaakt worden die nooit voor de hand liggen en soms verdriet veroorzaken, maar er kan ook sprake zijn van intuïtie en spirituele verheffing. Het is een extreme letter in die zin, dat deze letter alles kan of niets.

z – 8 (26/8), geïnspireerd: gevoelsmatig begrip dat inzicht op het terrein van de ziel geeft; de innerlijke wijsheid brengt een verbinding tussen de fysieke en de spirituele wereld tot stand; geneigd tot excessen, wat nogal eens problemen kan veroorzaken. De letter Z, 26e en laatste letter van het alfabet verlangt evenwicht en rust, waarbij men zich alles kan afvragen. De 8 met zijn hang naar materie en opnieuw beginnen is aanwezig. Met deze letter heeft het absoluut geen zin dingen tot het uiterste te drijven.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Tel de cijfers van de letters uit je voor en achternaam bij elkaar op tot één getal. Kom je boven de 10 uit zoals 21…reken dan zo, 2+1=3, dit is het getal dat je nodig hebt om je persoonlijkheid te herkennen in het volgend deel dat uit cijfers bestaat. Dit kun je ook met je geboorte datum doen…een voorbeeld

21 Maart 1933= 2+1+3+1+9+3+3=22….omrekenen naar een enkelvoudig getal, dat is in deze geboorte datum 4…….2+2+4. Daar naast is 22 ook een Meestergetal (zie meestergetallen)

Bron:
© Marianne
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Onthoud dit...