woensdag 7 december 2022

Numerologie: geboortedagen


 


Numerologische geheimen. Wist je dat je geboortedag een grote invloed heeft op je persoonlijkheid?

Maandag

Als je op maandag geboren bent, ben je vaak een beetje gevoelig en emotioneel. Gelukkig weet jij hoe je het beste met je gevoelens om kunt gaan. Je bent echt empathisch en zorgzaam, altijd aanwezig wanneer je dierbaren je nodig hebben. Ze zijn gezinsgericht en zorgzaam, dus je bent zeker de "moeder" van je vriendengroep.

Hoewel je je best doet om ervoor te zorgen dat iedereen het gelukkigste en gezondste leven leidt, weet je dat controle beperkt is. Arrogant zijn zal u en uw naaste geen goed doen. Je zult weten wanneer je een stap terug moet doen en je leven moet laten leven.

Dinsdag

Geboren worden op dinsdag betekent dat je een behoorlijk energiek persoon bent. Net als bij Energizer Bunny, gaat het maar door. Er is echt geen stoppen voor alles, want er is geen rust voor de slechteriken. Niet dat je gemeen bent, je slaapt niet en brengt de dag niet door.

Je hebt veel doelen en dankzij je werkethiek kun je ze sneller bereiken dan de meeste anderen. Maar als de dingen niet gaan zoals gepland, wordt je ongeduld een lelijk hoofd. Niettemin weet u dat uw excuses en uw vastberadenheid vruchten zullen afwerpen.

Woensdag

Je bent erg nieuwsgierig, woensdag, schat. Het is bekend dat je veel vragen stelt omdat je gewoon wilt weten waarom alles zo is. Niets houdt je tegen op zoek naar kennis, niets. Je bent een persoon die zich behoorlijk aanpast en in staat is om te praten met alle mensen die je ontmoet. Ze kunnen een beetje verspreid zijn, maar je kunt het beter maken met je vermogen om snel te leren. Je laat niet veel naar je toe komen, wat anderen bewonderen. Als er iets mis is in jouw richting, duw het dan terug en ga verder.

Donderdag

Door en door een optimist respecteren mensen je opbeurende en motiverende karakter. Je behandelt mensen altijd zoals jij dat wilt, waardoor je veel vrienden kunt vinden. Bijna iedereen houdt van je zodra hij je ontmoet.

Je bent ook een goede leider omdat je precies weet wat je moet doen als er zich een probleem voordoet. Uw gids is altijd vereist. Omdat je je snel verveelt, reis je altijd naar afgelegen gebieden. Je kunt niet lang zwijgen, dus je moet de wereld verkennen om jezelf tevreden te stellen.

                  Vrijdag

Omdat je op vrijdag bent geboren, sta je bekend om je creatieve vaardigheden. Welk medium je ook kiest, je wordt gekarakteriseerd. Er is zeker geen artistieker dan jij. Je bent gefascineerd door liefde en schoonheid, dus je moet er in je leven altijd door omringd zijn.

Je hebt er geen probleem mee om een ​​lekker dagje spa of een luxe handtas aan te bieden. Materiële genoegens zijn je zwakte. Ze zijn erg bezorgd over wat anderen van je denken en doen altijd hun best om je tevreden te stellen. Uiteindelijk wil je alleen maar door iedereen vereerd worden.


zaterdag

Een verjaardagszaterdag betekent dat je verantwoordelijk en serieus bent. Je timemanagementvaardigheden zijn uniek. Het maakt je een beetje een perfectionist, maar je houdt altijd vast aan je uitzonderlijk hoge eisen. Ze zijn absoluut zelfverzekerd en hebben nooit genoeg te maken met wat anderen van je denken.

Het enige probleem is dat anderen het niet vaak doen. Als gevolg hiervan heb je de neiging om moeite te hebben om anderen te vertrouwen. Je weet dat je op jezelf kunt rekenen, maar dat is voor verschillende mensen in je leven anders.

Zondag

Je persoonlijkheid is opvallend levendig als je op zondag geboren bent. Je bent positief en genereus, altijd klaar om de behoeftigen te helpen wanneer je maar kunt. Ze willen gewoon dat iedereen gelukkig is. Hoewel je vaak omringd bent door anderen, doe je niets liever dan tijd alleen doorbrengen.

Ze zijn absoluut introvert en kiezen ervoor om eraan vast te houden in plaats van uit te gaan wanneer de keuze zich voordoet. Daarom ben je volledig onafhankelijk.

Je hebt er geen probleem mee om dingen zelf te doen als je drie vrienden andere dingen doen.

Sterrenbeelden: kruiden, oliën, lichaamsdelen

Mareiki: Etherische olie sterrenbeeld:   Astrologie: deze etherische olie past bij jouw sterrenbeeld etherische olie voor sterrenbeelden Op basis van je sterrenbeeld heb je bepaal...



Ram: 21 maart – 20 april

Heersende planeet:  mars

Reguleert:   hoofd en hersenfuncties

Geneeskrachtige kruiden:  alsem, basilicum, brandnetel, dragon, knoflook, majoraan, mierikswortel, mosterd, peterselie, rozemarijn, ui, zuring.

Etherische oliën: anijszaad, basilicum, citroen, eucalyptus, majoraan, rozemarijn, thee-boom.

Rammen zijn onder een “vuur” –teken geboren en zij zijn energiek en gedreven. Zij willen hun werk graag af hebben. Ze zijn heetgebakerd en hebben vertrouwen in hun eigen vermogens om alles zelf te doen. Zij moeten er echter wel voor waken dat dit vertrouwen niet doorslaat naar een gevoel van superioriteit. Zij zijn nooit rustig en kunnen, als gevolg van stress en spanningen, last hebben van migraine of hoge bloeddruk, hooikoorts en astma. Zij zouden het leven wat luchtiger moeten opvatten en werk uit handen moeten geven. Een voedselpatroon met veelgroenten, vooral uien, spinazie en knoflook, met weinig vlees, is goedvoor rammen. Zij zouden zoveel mogelijk mierikswortel, majoraan en rozemarijn in hun voedsel moeten gebruiken.

 

Stier: 21 april – 21 mei

Heersende planeet:  venus
Reguleert:   hals en keel
Geneeskrachtige kruiden: bergamot, duizendblad, kattenkruid, klein hofblad, lavas, munt, moederkruid, tijm, valeriaan, vlier, wormkruid.
Etherische oliën:  bergamot, citroen, eucalyptus, geranium, pepermunt, sandelhout, tijm.

Stieren worden onder een “aarde” teken geboren n zij hebben hun voeten dan ook stevig op de grond staan. Zij hebben kracht en ambities en wanneer zij eenmaal een bepaald doel voorogen hebben, zijn zij daar niet gemakkelijk vanaf te brengen. Met andere woorden, zij zijn vasthoudend en bereiken gewoonlijk hun doel. Zij moeten er welaan denken, genoeg beweging te nemen en koek, andere versnaperingen en vet voedsel te laten staan, want zij neigen naar overgewicht. Aandoeningen van hals en keel moeten onmiddellijk worden behandeld, want dat is de kwetsbare plek van de stieren. Stieren dienen de voorkeur te geven aan een voedselpatroon met veel fruit en groenten en bij het koken zoveel mogelijk lavas, munt en tijm te gebruiken.

 

Tweelingen 22 mei – 21 juni

Heersende planeet: mercurius
Reguleert: armen, handen, longen en zenuwstelsel.
Geneeskrachtige kruiden: citroenkruid,dille, fenegriek, griekse alant, karwij, lavendel,majoraan, malrove,peterselie, venkel.
Etherische oliën: karwij, lavendel, marjoraan, venkel.

Tweelingen worden onder een “lucht” teken geboren. Zij zijn meestal alert, snel en amusant.
Zij hebben de neiging overactief te zijn. Een eigenschap die tot nerveuze uitputting kan leiden,
wanneer er niet voldoende aandacht aan besteed wordt. Ze zouden moeten proberen om het rustig aan te doen, meditatie kan nuttig zijn. Ze zijn het kwetsbaarst in hun tweelinggebieden: armen, schouders en longen. Aanbevolen voedsel bestaat uit fruit, verse groenten, geitenmelk en geitenkaas. Peterselie, dille en karwij zouden naar vermogen moeten worden gebruikt.

 

      

 Kreeft 22 juni – 22 juli

Heersende planeet:  maan
Reguleert: borst, lever, maag, spijsverteringsstelsel.
Geneeskrachtige kruiden: balsem, stellaria, postelein
Etherische oliën: bergamot, citroen, jeneverbes, lavendel,pepermunt.

Kreeften worden onder een “water” teken geboren, zoals je van een kreeft mag verwachten. Hun stemmingen veranderen als eb en vloed en hun persoonlijkheden zijn ongrijpbaar maar wel fascinerend. Het kunnen nogal tobbers zijn en zouden eigenlijk altijd water in de buurt moeten hebben, de zee, een rivier of een vijver. Want water brengt de kreeft rust. Kreeften kunnen nogal eens last hebben van problemen met de spijsvertering en vooral hun lever reageert gevoelig. Ze zouden aandacht aan het eten moeten besteden en het voedsel zou veel kaas, melkproducten, via, salades, sinasappel, kool,uien en rozijnen moeten bevatten. Het verfrissende en heerlijke balsemkruid zou veelvuldig moeten worden gebruikt.

 

Leeuw 23 juli – 23 augustus

Heersende planeet:   zon
Reguleert:   hart, hartfuncties, rug
Geneeskrachtige kruiden: bernagie, engelwortel, kamille,laurier,lavas, majoraan, pimpernel, saffraan.
Etherische oliën:  kamille, lavendel, majoraan, ylang-ylang

Leeuwen worden onder een “vuur “ teken geboren en zijn erg vitaal en vollevensvreugde. Zij gaan graag de deur uit, Ze zijn aanhankelijk, maar zij kunnen ook een luie, ongeïnteresseerde kant hebben.
Als zij worden uitgedaagd, kunnen zij agressief worden. Zij genieten graag ten volle van het leven en kunnen daardoor last van hun rug krijgen. Als gevolg van overspanning, kunnen zij ook met hoge bloeddruk en hartproblemen te maken krijgen. Leeuwen moeten vooral eieren, fruit, groenten,noten,linzen,kaas en gevogelte eten. Rood vlees moeten ze zoveel mogelijk laten staan. De kruiden bernagie, kamille, laurier en saffraan zouden zoveel mogelijk moeten worden gebruikt.

 

                                                               

  Maagd 24 augustus – 22 september
Heersende planeet:  mercurius
Reguleert:   ingewanden, maag en organen
Geneeskrachtige kruiden: citroenkruid, dille, majoraan,munt, nootmuskaat,peterselie, steentijm, valeriaan, venkel
Etherische oliën:  lavendel, majoraan, nootmuskaat, pepermunt, venkel.

Maagden worden onder een “aarde” teken geboren en hebben een koel, gereserveerd karakter. Het zijn vaak perfectionisten en hun uiterlijke kalmte verbergt vaak innerlijke onrust. Zij zouden het leven wat rustiger, filosofische moeten nemen. Zij kunnen last hebben van “zenuwen op de maag”“ en kunnen veellast hebben van ziektes in de buikholte. Daarom is venkel zo goed voor ze. Venkel kalmeert de zenuwen en ondersteunt de spijsvertering. Dit geldt zowel voor het kruid al voor de olie. Maagden moeten zoveel mogelijk selderij, appels,dadels, vijgen en noten eten.

 

 

 

 Weegschaal 23 september – 23 oktober

Heersende planeet:  venus
Reguleert:   nieren, nierfuncties, onderrug.
Geneeskrachtige kruiden: bergamot, duizendblad,munt,paardenbloem, tijm, valeriaan, venkel, vlier, wormkruid.
Etherische oliën: citroen, cederhout, geranium, jeneverbes, lavendel, pepermunt, pijnboom, sandelhout, tijm, venkel.

Weegschalen worden onder een “lucht” teken geboren. Zij zouden in het leven naar middenwegen moeten zoeken. Van niets te weinig noch teveel. Zoals het woord weegschaal al suggereert, wegen mensen die onder dit teken geboren zijn altijd het voor en tegen af en vinden het vaak moeilijk om een beslissing te nemen. Al te toegevelijk zijn wordt als een zwakheid gezien die zij zouden moeten proberen in te tomen. Omdat zij gemakkelijk nierproblemen krijgen,moeten zij veelwater drinken. Het voedingspatroon dient fruit, noten en groenten te omvatten. Munt en venkel werken weldadig.

 

 

                                                                 

Schorpioen 24 oktober – 22 november

Heersende planeet:  mars
Reguleert:   bekken, geslachtsorganen
Geneeskrachtige kruiden: alsem, basilicum, brandnetel, dragon, knoflook, mosterd, peterselie.
Etherische oliën: basilicum, cederhout, dragon, geranium, roos.

Schorpioenen worden onder een “water” teken geboren. Zij hebben enorm veel wilskracht en veelweerstand tegen ziekten. Daarnaast herstellen zij gemakkelijker. Zij kunnen tegenstrijdig zijn in hun uitlatingen, soms moeilijk te begrijpen en zo diep (zinnig) als de zee. Zij vinden het vaak moeilijk om gemoedsrust te vinden en daardoor hebben zij de neiging om teveel te eten, te drinken en te roken. Zij hebben enkele sterk ontwikkelde fatsoensnormen. Wanneer zij overdaad vermijden, wacht hun een lang leven. Een voedingspatroon met veel groenten,citrusvruchten, witte waterkers, lever en kool zijn het beste. Knoflook, basilicum en dragon zou zoveel mogelijk in het voedsel moeten worden verwerkt.

 

 

 

Boogschutter 23 november – 21 december

Heersende planeet:  jupiter
Reguleert:   heupen, lever
Geneeskrachtige kruiden: balsem, bernagie, huislook, hysop, kervel, paardenbloem, salie, ui.
Etherische oliën: citroen, jeneverbes,pepermunt, roos, rozemarijn

Boogschutters worden onder een “vuur” teken geboren en daardoor zijn zij constant onderweg, rusteloos en heetgebakerd. Zij houden van de natuur en van het buitenleven. Zij kennen zwakte in de heupen en de bovenbenen en moeten daarom proberen om klachten daar te voorkomen. Ook zijn zij ontvankelijk voor leverkwalen en reumatiek. Hun voedsel dient vooral fruit, vis, granen ( havermout) en uit te bevatten. Teveel rood vlees dient te worden vermeden en de kruiden kervel en salie moeten zoveel mogelijk in het voedsel worden opgenomen.

 

 

Steenbok 22 december – 20 januari

Heersende planeet:   saturnus
Reguleert:   beenderen, knieën, oren.
Geneeskrachtige kruiden: basilicum, karwij, paardenstaart, smeerwortel, toorts, wede, zuring.
Etherische oliën:  basilicum, cypres, kamille,karwij,lavendel

Steenbokken worden onder een “aarde’ teken geboren. Zij neigen naar aardse zaken en zijn hardwerkende, gewetensvolle mensen. Doordat zij van nature bescheiden zijn, zijn zij vaak ook verlegen en nerveus en kunnen zij zich extreem assertief gedragen om dat te verbergen. Een remedie hiervoor is het gezelschap van gelukkige, extroverte vrienden, die hen uit het isolement halen. Stenenbokken zijn gevoelig voor verkoudheden en griep en zouden wat aan preventie kunnen doen door bv extra vitamine C te gebruiken. Ook hun beenderen zijn kwetsbaar, vooral de knieën, de oren en het gebit.
Steenbokken moeten vooral eieren, kaas, vis, en volkorenbrood eten. De nuttige kruiden zijn smeerwortel en zuring.

 

 

                                                           

Waterman: 21 januari – 19 februari

Heersende planeet:   saturnus
Reguleert:   bloedsomloop, enkels, onderbeen
Geneeskrachtige kruiden: smeerwortel, vlier
Etherische oliën:  benzoë, citroen, cypres,gember,jeneverbes, kamfer, roos.

 

 

Watermannen zijn onder een “lucht” teken geboren. Zij neigen naar koppigheid en idealisme,maar hun aantrekkingskracht schuilt vooral in hun originele denkwijze. Zij gaan graag uit en zijn sociaal ingesteld. Zij geven de voorkeur aan gezelschap boven het alleen zijn.
Zij zouden wat meer rust moeten nemen en zich wat meer moeten ontspannen, omdat zij anders last kunnen krijgen van problemen met de bloedsomloop en het zenuwstelsel. Benen en enkels zijn zwakke punten. Vette vis, eieren, fruit, selderij, groene groenten en salades zijn goed voor watermannen. Smeerwortel geeft gezondheid en dranken of mengsels met bloemen of bessen van de vlierboom hebben een heelpositief effect.

 

 

 Vissen: 20 februari -20 maart  

Heersende planeet:  jupiter
Reguleert:   leverfuncties, voeten
Geneeskrachtige kruiden:  balsem(boom), bernagie, hysop, paardenbloem, rozenbottel, salie, spirea.
Etherische oliën:  eucalyptus, jeneverbes, kajapoet, lavendel

Vissen worden onder het “water” teken geboren. Het zijn gevoelige, begripvolle typen. Zij kunnen bijzonder briljant zijn maar ook te lijden hebben van extreme nervositeit, zoals zoveel knappen koppen.. Vissen moeten hun voeten warm en droog houden. Daar voeten hun zwakke punt zijn. Ze staan dan ook gemakkelijk bloot aan allerlei voetproblemen en reumatiek. Ze moeten veel gedroogd en vers fruit, bonen,salades, groenten (groene groenten en wortelgewassen) en noten eten. De kruiden die het best bij hen passen zijn balsem, bernagie en rozenbottel.

Etherische olie sterrenbeeld

 

Astrologie: deze etherische olie past bij jouw sterrenbeeld

etherische olie voor sterrenbeelden
Op basis van je sterrenbeeld heb je bepaalde behoeftes, eigenschappen en meer. Wist je dat bepaalde etherische oliën onmisbaar zijn voor jouw sterrenbeeld? In dit artikel legt Hanneke Peeters, auteur van Rock your oils, uit welke etherische olie perfect bij jouw sterrenbeeld past en hoe je deze kunt gebruiken.

Ram
Rozemarijn verlicht stress en helpt met het reduceren van cortisol, het hormoon dat stijgt op het moment dat je veel druk ervaart. Gebruik de etherische olie van rozemarijn, maak rozemarijnthee door een vers takje van dit kruid in kokend water te laten trekken of gebruik dit aromatische kruid in de keuken.

Stier
Roos haalt de sensuele kant van Stier nog verder naar boven. Stier is het teken dat verbonden is aan onze zintuigen en de energie van Venus, de planeet van de liefde en schoonheid. Roos is natuurlijk dé bloem van de liefde en beauty. Gebruik etherische olie van roos, zet thee van gedroogde rozenblaadjes of bak (Stier is ook het teken van koken en bakken) een cake met rozenwater.

Tweelingen
Basilicum vergroot mentale focus. Tweelingen is het sterrenbeeld dat graag praat en intellectuele stimulans nodig heeft. Tweelingen staan altijd open voor een goede discussie. Gebruik etherische olie van basilicum of maak een lekkere salade waarin je basilicum verwerkt. Leuk weetje: basilicum heeft een verkoelend effect op het lijf.

Kreeft
Lavendel kalmeert Kreeften die zich druk maken en helpt Kreeften hun behoeftes uit te spreken. Kreeft is het meest zorgzame en huiselijke teken van de dierenriem. Kreeften zijn soms zo bezig met het verzorgen van de ander dat ze zichzelf vergeten. Lavendel is de olie van de communicatie én heeft een verkoelend effect op emoties. Kreeften resoneren met de energie van de maan en zoals de maan kan fluctueren in licht, fluctueert Kreeft in energie en humeur. Gebruik lavendel op de momenten dat je je gefrustreerd en humeurig voelt. Smeer wat lavendelolie (lavendel is de enige olie die je rechtstreeksop de huid kunt smeren!) op je borstgebied. Ook kun je thee maken met gedroogde lavendelblaadjes of ga in bad met lavendelolie.

Leeuw
Cederhout versterkt het gevoel van grootsheid dat een Leeuw van nature heeft. Leeuw is het teken van de zon, het licht, leiderschap en plezier maken. Wanneer je sterrenbeeld Leeuw is ben je geboren in de zomer, het seizoen dat staat voor leven op een trager tempo, vakantie, genieten en samenkomen met anderen. Gebruik olie van cederhout als hulp om je sterk in je schoenen te voelen staan en als stimulans om in je eigen kern te komen.

Maagd
Kamille kalmeert de soms kritische en onrustige energie van de Maagd. Wist je dat Maagd het meest verbonden is aan de natuur, met name aan de kruidengeneeskunde? Maagd kan soms te perfectionistisch zijn en zich verliezen in details. Kamille helpt deze innerlijke stress en onrust te verminderen. Meng wat druppels etherische olie van kamille door je favoriete shampoo om de effecten van deze krachtige olie op een makkelijke manier in je leven te integreren. Vergeet ook niet een paar keer extra diep in en uit te ademen. Natuurlijk kun je ook thee zetten van gedroogde kamille.

Weegschaal
Frankincense brengt rust in het hoofd wanneer een weegschaal zich uit balans voelt en moeite heeft met keuzes maken. Weegschaal is het teken dat houdt van harmonie, op alle vlakken in het leven, van communicatie tot interieur. Leuk weetje: astrologie linkt de energie van weegschaal aan de nieren. Stress heeft een negatieve invloed op de conditie van de nieren. Wist je dat een pijnlijke onderrug ook te maken kan hebben met een verlaagde nierenergie. Activeer dit gebied met een verwarmende niermassage, vermeng hiervoor een paar druppels frankincense met sesamolie en masseer je onderrug. Trek dan kleding aan die vies mag worden en ga lekker op de bank zitten met een kruik in je rug zodat de olie nog beter kan intrekken.

Schorpioen
Patchouli versterkt de vrouwelijke en sensuele energie van de Schorpioen. Patchouli is een bloem en staat bekend om haar werking op emoties. Wist je dat Schorpioen wordt vergeleken met de baarmoeder, de plek van emoties? De baarmoeder is natuurlijk dé plek van creatie. Wanneer emoties te veel vast worden gehouden, is er geen plek voor creatie. Patchouli helpt deze stagnerende emoties los te laten waardoor energie weer kan stromen. Druppel een paar druppels etherische olie van patchouli op een warm washandje, leg dit op je baarmoeder, relax en blijf diep in- en uitademen. Laat de warmte en de geur van het washandje je een veilig gevoel geven. Soms houden we emoties vast omdat het niet veilig voelt om te voelen. Omdat voelen op dat moment te intens of overweldigend voelt. Maar voelen is juist een superkrachtige manier om over onszelf te leren en onze lichaamstaal te bestuderen. Emoties geven diepgang aan ons leven. Stel je eens voor dat we niet meer zouden voelen? Hoe saai zou het leven dan zijn!

Boogschutter
Geranium helpt zwaarte los te laten. Boogschutter is het teken dat altijd graag vooruit wil. Denk maar aan de afbeelding van een Boogschutter, het archetype van half mens, met pijl en boog, en paard. Boogschutter houdt van humor, avontuur en optimisme. Geranium herstelt na inspanning en geeft verlichting. Neem regelmatig een bad met etherische olie van geranium en epsomzout om stijve spieren soepeler te maken. Boogschutters reizen ook graag, een flesje geraniumolie in hun tas is een mooie selfcaretool voor een moment van rust als ze tijdens hun reis wat nieuwe energie nodig hebben. Een druppeltje geraniumolie op een zakdoek is een subtiele manier van aromatherapie wanneer je in een druk vliegtuig of drukke treincoupé zit.

Steenbok
Eucalyptus verlicht de mentale belasting van verantwoordelijke en ambitieuze Steenbokken. De Steenbok is de workaholic van de dierenriem en werkt graag naar doelen toe. Als steenbokken te veel in beslag worden genomen door werk leven ze in hun hoofd waardoor de bloedcirculatie in het lijf verstoord wordt – denken kost energie. Herkenbaar? De yogahouding legs on the wall helpt de bloedcirculatie weer evenredig te verlichten en geeft rust aan het zenuwstelsel. Doe deze oefening voor het slapengaan en breng een warm washandje met een paar druppels eucalyptus op het voorhoofd aan. Eucalyptus heeft een positief effect op de geest. Je kunt ook een paar druppels etherische olie van eucalyptus door je shampoo mengen en je hoofdhuid masseren met dit mengsel. Neem de tijd, probeer het te doen zoals de kapper het bij je doet. Pure verwennerij, toch? Heb je ook wel verdiend na al dat harde werken!

Waterman
Citroen geeft een boost aan het humeur en brengt licht op donkere dagen. Wanneer je een Waterman bent, ben je geboren wanneer de dagen kort en donker zijn. Voor de meeste mensen zijn de maanden januari en februari niet de allergezelligste. Watermannen denken vaak sneller dan anderen en vinden het soms moeilijk te begrijpen dat een ander ‘zo traag’ van begrip is. Citroen is de olie van de zon, een warmte die de soms nerveuze energie van watermannen kan gronden. Heb je een trillend ooglid, laat je veel scheetjes (bijvoorbeeld tijdens het hardlopen) en merk je dat je veel met je vingers op een oppervlakte tikt? Dat zijn allemaal tekenen dat je zenuwstelsel overprikkeld is. Gebruik dan etherische olie van citroen om tot rust te komen. Ruik rechtstreeks aan het flesje of vermeng een paar druppels met een basisolie en masseer je voetzolen
met deze mix. Trek daarna lekker warme sokken aan.

Vissen
Tea tree schept duidelijkheid wanneer er verwarring is. Vissen is het teken van de zee, de vissen zijn het archetype maar de energie van dit sterrenbeeld gaat over de oceanen. Water heeft een container nodig om niet te overstromen en alle kanten op te gaan. Deze vergelijking kun je ook toepassen op Vissen, het teken dat het meest gevoelig is voor de emoties van anderen en het meest gebaat is bij stevige grenzen. Tea tree is een stevige olie en helpt het slijm in verstopte holtes op te lossen. Verkouden? Maak een stoombadje door een paar druppels (wees heel voorzichtig!) etherische olie van tea tree toe te voegen aan water dat net van de kook af is. Plaats een handdoek over je hoofd om een tent met stoom te creëren.

Vinden...

 


Eenzaamheid

 


Onthoud dit...