vrijdag 24 februari 2023

Wijsheid

 




Zelfkennis leidt tot Wijsheid ..

Wijsheid leidt tot Eenvoud ..

Eenvoud leidt tot Zelfkennis ..


© Marianne

Handschriftanalyse

 


Handschriftanalyse: wie ben jij?

  • Grootte en wijdte
  • Ruimte tussen woorden
  • Schuinte

Weet je nog, de lesjes ‘schrijven’ op de basisschool? Elke keer werd je weer uitgedaagd de letter van het voorbeeld zo perfect mogelijk na te maken. Ondertussen is mijn handschrift gewoon iets functioneels geworden waar ik nog wel elke dag mee te maken heb (en mijn leraren ook, sorry!). Wist je dat je aan de hand van iemands handschrift heel veel over diegene te weten kunt komen? Ik vond het zelf ook heel interessant, dus ik ging op zoek en vanaf nu kunnen jullie het ook! Wat zegt jouw handschrift over jou – en over mij



Dit is denk ik wel een van de vanzelfsprekendste. Schrijf jij klein, dan is de kans groot dat je een beetje verlegen en teruggetrokken bent – in elk geval net zoals je handschrift niet ontzettend aanwezig. Neemt niet weg dat je waarschijnlijk nauwkeurig werkt en leergierig bent. Met een gemiddelde grootte kun je je waarschijnlijk prima aanpassen en als je groot schrijft duidt dat vaak op ambitieuze plannen, maar ook op een openhartig en sociaal karakter. Is jouw handschrift smal, dan ben je waarschijnlijk gedisciplineerd, maar ook een beetje geremd; met een breed handschrift het tegenovergestelde. Ietwat onbeheerst dus.

Verspil jij hele bomen door de ruimtes tussen je woorden? Jammer voor de bossen, maar good for you: je geniet van je vrijheid. Aan de andere kant word je liever niet al teveel gestoord door anderen, ben je een beetje afstandelijk en graag alleen. Weinig ruimte? Dan kan je niet goed alleen zijn. Je bent gezellig, maar kiest soms de verkeerde vrienden of dringt je iets teveel op.

Een handschrift naar links hellend betekent dat je een beetje terughoudend bent en veel belang aan je eigen persoonlijkheid hecht. Hellen jouw letters naar rechts, dan ben je wat extraverter en houd je ook van nieuwe ervaringen en mensen. De middenweg -recht schrijven – is dan weer dat je je niet zo door je gevoelens laat leiden en praktisch ingesteld bent. Trouwens, als je rechts bent maar je handschrift naar links helt, is dat een teken van rebellie. Oeps!

  • Lussen

Ik maak zelf helemaal geen lussen bij een l, maar mocht je dat wel doen, dan is een dunne lus een teken van zelfbeperking – met de nodige spanningen tot gevolg – en een brede juist van een ontspannen, spontane persoon die zichzelf makkelijk uitdrukt.

E-lussen hebben we allemaal, daarbij geldt: hoe dunner, hoe sceptischer je tegenover anderen staat en hoe breder, hoe opener je geest en hoe meer je op zoekt bent naar nieuwe ervaringen.

Voor de mensen met een lus in hun y: als die groot is, hecht je veel belang aan de mening van een ander. Is ‘ie fijn, dan heb je grote kans dat jij een beetje op je hoede bent en mensen niet zo snel vertrouwt. Een lus als een lijn wijst dan weer op mensen die hun boosheid of frustratie niet zo snel zullen uiten.

  • Letters

Staan jouw o’s standaard open? Dan betekent dat dat jij niet veel geheimen hebt. Je praat graag, bent sociaal en deelt veel – ook je gevoelens. Een dichte o duidt meer op een introvert persoon die wat meer op zijn/haar privacy is gesteld.

Er zijn drie soorten s’en: onderaan rond, puntig, en onderaan wijder. Waar de eerste duidt op iemand die mensen graag pleziert en confrontaties zoveel mogelijk uit de weg gaat, gaat de tweede over een ambitieus en nieuwsgierig persoon en de laatste op iemand die de neiging heeft zijn hart een beetje achterwege te laten bij het maken van beslissingen.

Een bolle M? Dan denk je drie keer na voor je een knoop doorhakt. Hoekige m’s komen eerder voor bij snelle denkers die niet snel voor de gek worden gehouden.

Een hoog streepje op je t is een teken van zelfvertrouwen. Als ‘ie onder het midden of zelfs lager komt, ben je waarschijnlijk kritisch en niet altijd even aardig tegen jezelf.

Zweven de puntjes van jouw i’s ergens hoog boven het stokje? Grote verbeeldingskracht. Maar net iets erboven? Hoi details en je blijkt ook nog eens georganiseerd te zijn! Naar links hellende puntjes wijzen op uitstelgedrag, i’s met een echt cirkeltje horen vaak bij dromerige of kinderachtige personen en een streepje op de i wijst meestal op een kritisch persoon (ook bij anderen die niet leren van hun fouten).


  • Paginapositie

Is de linkerkant van de pagina jouw favoriet? Misschien moet je het verleden dan iets meer loslaten, want het lijkt erop alsof je daar nog net iets teveel in leeft. Als je de hele pagina bezet, ben je waarschijnlijk een bezig bijtje dat maar slecht stil kan zitten. Meer dan rechts? Dan ben je misschien bang voor wat er in de toekomst allemaal gaat gebeuren.

  • Vorm

Ronde letters wijzen op een creatief persoon. Zijn jouw letters meer puntig? Dan ben je waarschijnlijk wat agressiever, intelligenter en nieuwsgierig. Uit verbonden letters kun je opmaken dat die persoon eerst logisch nadenkt voor hij/zij beslissingen neemt.

  • Manier van schrijven

Een van mijn favoriete kopjes. Oefen jij veel druk uit op je pen tijdens het schrijven, dan neem jij alles heel serieus. Die grote druk kan er wel eens voor zorgen dat je gespannen bent en net iets te snel reageert op kritiek. Als je weinig druk zet, leef je waarschijnlijk veel mee met mensen en ben je gevoelig, maar ook een beetje futloos.

Snelle schrijvers zijn logischerwijs een beetje ongeduldig en kunnen niet goed tegen mensen die hun tijd verdoen. Schrijf jij iets trager, dan ben je waarschijnlijk georganiseerd en onafhankelijk en werk je veel met systemen die voor jou werken.

  • Handtekening

Een leesbare naam in een handtekeningen duidt op zelfvertrouwen; diegene schaamt zich niet voor zichzelf en verhult zijn identiteit dan ook niet. Kom je er naar aanleiding van een handtekening écht niet achter hoe die persoon nou heet, dan is hij/zij wat lastig te doorgronden omdat privacy belangrijk is voor diegene.

10. Manier van schrijven

Iemand die veel druk op zijn balpen zet, is niet bang om een verbintenis aan te gaan en neemt alles serieus. Als de druk extreem groot is, dan ben je geneigd om gespannen te zijn en snel te reageren op kritiek.

Wie weinig druk zet is gevoelig en empathisch, maar heeft ook een gebrek aan vitaliteit en energie.

Een snelle schrijver is ongeduldig, houdt niet van vertragingen of mensen die hun tijd verdoen.

Een trage schrijver is erg georganiseerd, methodisch en onafhankelijk.

11. HandtekeningEen onleesbare handtekening wijst op een persoon die veel belang hecht aan privacy en moeilijk te doorgronden is.

Een leesbare handtekening veronderstelt een persoon met veel zelfvertrouwen die goed in zijn vel zit. Je hoeft niet te doen alsof je iemand anders bent.

12. Leugendetector

Zinnen die aan elkaar hangen, afwijken van de positionering (bijvoorbeeld meer naar rechts beginnend) of op een andere manier anders zijn, wijzen op een leugen…

Naast je persoonlijkheid kan je handschrift ook aanwijzingen geven over je gezondheid.– Hoge bloeddruk

Schrijven met afwisselende druk kan mogelijk een aanwijzing zijn voor een hoge bloeddruk, zeker als het geschrift van licht naar donker gaat.

– Alzheimer

Het handschrift takelt af als je geheugenproblemen krijgt. Mogelijke aanwijzingen zijn onregelmatige of veranderde letters, gekoppeld aan bevingen. Het schrijven zal ook trager gaan.

– Schizofrenie

Als de helling vaak varieert binnen een woord of zin, dan kan dit erop wijzen dat de persoon geen contact heeft met de realiteit.

– Ziekte van Parkinson

Een van de tekenen van Parkinson is een zeer klein of verkrampt handschrift. Soms wordt het zelfs zo klein dat de schrijver het zelf niet meer kan lezen.

Ik heb mijn schriften er uiteraard ook even bij gepakt. Voor mij is het lastig, want ik schrijf als ik snel moet schrijven totaal anders dan als ik er aandacht aan besteed en ik neem de handschriften van mijn vriendinnen heel snel over. Over het algemeen kun je zeggen dat ik open, sociaal en zelfverzekerd ben, maar mijn gevoelens soms wel een beetje voor mezelf houd en ook juist graag alleen ben. Ik ben creatief (oh?) en een tikkie ongeduldig. Dat klopt eigenlijk best goed! Uiteraard staan hier ook dingen tussen die ik wel bij mezelf vind passen, maar niet overeen komen met mijn handschrift, maar ik geloof er zeker wel in – je onderbewustzijn heeft toch invloed op je handschrift, en daarin is véél opgeslagen. Ik vind het in elk geval heel tof en ik hoop jullie ook! Dit is trouwens ook een echt beroep hè, grafoloog. Dus mocht je nog wat zoeken…

Kende je het begrip handschriftanalyse al? Klopt het een beetje bij jou?

Bronnen: HLN.beLibelle.be,

Bron: http://www.hesterly.nl/2014/01/handschriftanalyse/

 


Reïncarnatie kinderen


Ziel voor en na geboorte


Een mooi geschreven stuk die een troost kan bieden aan ouders die een kind verloren hebben. Op welke manier dan ook, misschien mag het een stukje verdriet verlichten. Zelf heb ik hier veel kracht en troost uitgehaald na vele jaren. En heb mijn dochter Priscilla, die ik nooit heb mogen baren, als Gids geschonken gekregen. Zo was en is ze nog steeds aanwezig bij mij. En zo zie je dat alles een reden heeft in het Goddelijk plan wanneer we dieper kijken achter (mis)geboorte..

De ziel voor de geboorte
Als een kind geboren wordt, zijn er twee of meer zielen die hierin toegestemd hebben. Dit om van deze gelegenheid gebruik te maken en elkaar zo te ontmoeten voor het leren van een levensles of missie i.v.m. hun karma. Beide zielen moeten hiervoor toestemming geven en de keuze maken elkaar te ontmoeten. Het is niet voldoende als maar één ziel hiermee instemt.
Miskraam of abortus

Als de kinderziel niet instemt, zal de moeder een miskraam krijgen.
Als de moeder, of welke persoon dan ook met wie het kind een overeenkomst heeft, niet instemt, zal de moeder een miskraam krijgen of voor een abortus beslissen. De angsten en persoonlijke gevoelens van de moeder zullen van grote invloed zijn op dit besluit.
Dit is allemaal in orde, want deze twee zielen zullen elkaar op een ander tijdstip of in een ander leven ontmoeten. De enigen die deze beslissing kunnen maken zijn de zielen die verwikkeld zijn in deze overeenkomst. Onthoudt dat er een grote liefde bestaat tussen deze zielen en dat geen van hen de ander zal veroordelen.

De tijd van binnengaan in het fysieke lichaam
Wanneer gaat de ziel in het kinderlichaam dat op het punt staat om geboren te worden? Dat kan elk moment gebeuren. De ziel van het kind is al lang voor de conceptie bij de moeder in de buurt.
Begrijp dat het fysieke lichaam niet belangrijk is. Het is zelfs pas enige tijd na de geboorte, dat de ziel een goede verbinding heeft met het fysieke lichaam. Voor én na het leven, is de ziel vrij om te gaan waar ze wil. De kinderziel kan vele keren in en uit het lichaam gaan tijdens de zwangerschap. Deze ziel houdt heel veel van het fysieke lichaampje-in-wording en let er goed op tijdens de zwangerschap, maar de ziel heeft er nog geen sterke verbinding mee. De kinderziel beslist ongeveer twee maanden voor de geboorte, of hij/zij het komende leven wil gaan leiden in dit lichaam.

Doodgeboren kinderen of zgn. wiegendood
Onthoudt dat het kind de mogelijkheid heeft om op elk gewenst moment de beslissing terug te draaien. Als die beslissing genomen wordt voor of tijdens de geboorte, dan krijgt men een miskraam of een doodgeboren kindje. Als die beslissing ná de geboorte genomen wordt, zal de baby sterven en dit wordt vaak de wiegendood genoemd. Voor de ouders zelf is dit onverklaarbaar en natuurlijk is dit een grote schok als dit gebeurd. Maar men moet weten dat het kind geboren wordt met een missie. Een pasgeboren kind heeft een heel leven voor zich en is zich bewust van álle mogelijkheden en uitdagingen die hem/haar te wachten staan. Pas enige tijd ná de geboorte zal het kind de wetenschap vergeten van vroegere en huidige levens. Sommige zielen hebben de kracht niet om het leven wat voor hen ligt te volbrengen. Zij kiezen er dan voor om dit leven te verlaten en hun levenslessen in een toekomstig leven te leren.

Voor de ouders
Soms kiezen kinderzielen dit leven alléén om de ervaring van het ziek-zijn of zelfs het doodgaan mee te maken. Soms doen ze dat niet voor persoonlijke redenen maar als een geschenk aan hun familie.
De moeilijkheden zijn bedoeld om de familieleden belangrijke lessen te leren en zo geestelijk te helpen groeien. Als de familieleden ervoor kiezen om deze lessen niet te leren, dan is het grote geschenk voor niets geweest en zullen deze personen hun lessen op een andere manier moeten leren. Sommigen zullen dit geschenk zien als een opoffering, maar dat is het niet, het is een geschenk wat getuigd van grote liefde.

Zie je, ouders geloven vaak dat het hun taak is om hun kinderen iets te leren, maar het is juist het tegenovergestelde. Alle kinderen komen met het geschenk van kennis. De kennis die zij kunnen geven, is de kennis die werkelijk belangrijk is.

Bron: Reïncarnatie

Onthoud dit...