donderdag 2 maart 2023

Quote

 


Wat een prachtige quote: 💞
'Je kunt pas luisteren naar het hart van de ander en dat lezen op zijn gezicht als je eigen hart vrij is en verwondering kent.
Maar wie vol is van zichzelf en van alles wat ons beklemt en zwaar valt, heeft geen innerlijke ruimte om het hart van de ander te lezen en ziet op het gezicht van de ander alleen het eigen hart weerspiegeld'







Bron: Hans Stolp

De kracht van het gebed

 



De kracht van gebed om je leven te verlichten, te genezen en te leiden

De kracht van het gebed is enorm. Het kan elk aspect van je leven transformeren. Dit artikel helpt je om de kracht van gebed in je leven te integreren.

Gebed is een van de krachtigste manieren om contact te maken met het goddelijke, met de engelen, en alle hulp te krijgen die we nodig hebben.


De kracht van het gebed is enorm. Het kan elke dimensie van je leven transformeren. Hoe verander je de stand van zaken om je heen in tijden van moeilijkheden, wanneer je je machteloos en neerslachtig voelt?

Daarom is dit artikel een uitnodiging om actief de kracht van gebed in je dagelijks leven te integreren en te zien hoe levensveranderend het is.

Alles wat je nodig hebt is een open en gewillig hart.

Maar de kracht van gebed wordt soms onderschat.

Voor veel mensen is bidden tijdens een crisis vaak het laatste waar ze naar toe grijpen. En ze denken eraan om te bidden nadat ze hun laatste middelen hebben opgedroogd. We leven in een "doe-het-zelf"-maatschappij. We waarderen momenteel zelfredzaamheid, kracht en macht boven al het andere.

Om deze reden beschouwen sommige mensen gebed als wat "zwak" en zichzelf wegcijferend voor de moderne geest.

De twee meest voorkomende misvattingen over bidden zijn:

Het idee dat het je een mislukkeling maakt (omdat je om hulp moet vragen)
De overtuiging dat je in de eerste plaats geen hulp waard bent


Maar dit geloof in de kracht van gebed kan niet verder van de waarheid zijn. Gebed is een van de meest actieve spirituele hulpmiddelen die er zijn.


En bidden is geen daad van hoop: het is een daad van geloof en een sterk geloof in de kracht van het goddelijke en de engelen.

Ons leven zou ten goede veranderen als gebed het eerste was waartoe we ons wendden in tijden van nood of zelfs in een moment van dankbaarheid. Gebed is tenslotte een natuurlijke brug naar al het goede van het universum.

Zoals de auteur Dostojevski ooit schreef: "Vergeet het gebed niet... gebed is een opvoeding."

Als je de beoefening van gebed in je leven opneemt, zul je allerlei voordelen ervaren.
De voordelen van bidden zijn:

Verhoogt de ontvankelijkheid en openheid voor het leven
Verbetert het zelfvertrouwen
Verbeterde gevoelens van veiligheid en zekerheid
Verbeterde relaties met anderen
Meer onverwachte cadeaus
Meer dankbaarheid
Meer vergeving en zelfvergeving
Meer verbinding met het Goddelijke
Vermindert stress, depressie en angst
Vergroot het vertrouwen in zichzelf en het leven

Voordat je gaat bidden, zijn er een paar dingen die je moet weten om er het meeste profijt van te hebben:

1. Wees bereid om je behoeften over te geven aan de engelen

Bid niet tot de Engelen met een oplossing al in je hoofd: zo werkt het niet. Druk in plaats daarvan uw behoeften en verlangens uit en laat de engelen doen wat het beste voor u is, ongeacht uw verwachtingen.

Wees eerlijk als je het vraagt ​​en sta open voor ontvangst.


2. Bid voor wat je nodig hebt maar ook waar je dankbaar voor bent

Als je bidt, bid je tot die eindeloze bron van liefde: je engelen. Ze willen het allerbeste voor je. Gebed is een manier om in contact te komen met deze goddelijke bron. Door te bidden kunnen de engelen hun ultieme verlangen vervullen: dat jij gelukkig, heel en in vrede bent.

God en de engelen bedanken zal ook je dankbaarheid voor het leven vertienvoudigen. Hoe meer je vindt om dankbaar voor te zijn, hoe gelukkiger je je zult voelen, en hoe blijer je je voelt, hoe meer je dankbaar zult zijn. Het is een mooie cyclus!

"Bidt u in uw nood en uw nood; zou u ook bidden in de volheid van uw vreugde en uw dagen van overvloed?" - Kahlil Gibran, de profeet
3. Laat je gebed uit het hart komen

Het belangrijkste advies is om te bidden vanuit het hart en de ziel. Je hoeft niet hardop te praten. De meest oprechte gebeden worden in stilte uitgesproken, en dat geldt ook voor die van jou.

Onderweg je gebeden verzinnen is een veel authentiekere manier. Als je een gebed vindt dat tot je hart spreekt, gebruik het dan zeker. Er zijn hier geen regels. Het maakt God en de engelen niet uit wat je zegt, maar hoe je het zegt of welke emotionele oprechtheid je erin stopt.

Laat je gebeden belichamen wat het meest natuurlijk voor je is.
Denk na over de kracht van gebed

Om door te gaan met bidden, moet u nadenken over de kracht van gebed in uw leven. Hoe heeft het je geholpen, zelfs subtiel, in tijden van nood of gebrek? Hoe heeft het je gevuld met meer goedheid? Welke veranderingen heeft het gebed in uw leven gebracht? Hoe meer je nadenkt over het gebed, hoe meer je zult beseffen wat een immense kracht van goed het is.

Dus vertel ons, wat is jouw relatie met gebed? Als je regelmatig bidt, hoe heeft de kracht van het gebed dan je leven veranderd?

Bid, vraag en je zult allerlei soorten zegeningen ontvangen. Amen!

Onthoud dit...