dinsdag 19 april 2016

Dieren Horoscoop



Hondenhoroscoop

Leer je hond nog beter kennen..

Ram 21maart~20april
Een Ramhond is spontaan, nieuwsgierig, maar ook wel rusteloos, waardoor hij altijd haast heeft. Een Ramhond zal daarom niet vaak geduldig naast u lopen. Hij holt het liefst heen en weer, overal een spelletje van makend. Alles wat hij op zijn pad tegenkomt leidt hem af. De beste manier om een Ramhond te trainen is door dat in spelvorm te doen. Laat hem veel rennen, want hij is sportief en hij heeft veel lichaamsbeweging nodig. Anders gaat hij zich vervelen en kan hij wat stout worden. Ramhonden zijn atletisch gebouwd en gek op sport. Als er een wedstrijdje wordt gedaan met een andere hond, dat wil uw Rammetje altijd winnen, ook als hij een stuk kleiner is dan z’n tegenspeler.


Stier 21april~20mei
Een Stierhond is het prototype van de trouwe hond met de lieve ogen. Hij is een goede waker en blijft zijn baasje trouw. Een Stier-hond houdt van vet en zoet eten, maar pas op met koekjes en snoepjes; hij is van nature al aan de stevige kant. Een Stier-hond vindt het heerlijk om aangehaald te worden:het kan echt een schoorhondje worden! Regelmaat en zekerheid zijn voor hem belangrijk. Hij heeft graag één baasje en hecht zich daar sterk aan. Ook eet hij graag iedere dag hetzelfde en wordt hij het liefst op dezelfde tijden uitgelaten. U zult merken dat uw hond van slag raakt als u op vakantie gaat en andere mensen komen oppassen. Pak hem nooit een speeltje af: een Stierhond hecht aan zijn spulletjes.


Tweelingen 20mei~20juni
De Tweelinghond is heel vrolijk en gezellig, en daardoor ook een beetje een allemansvriendje. Hij is dan ook meestal geen betrouwbare waakhond. Een Tweelingenhond is vrolijk en ondernemend. Hij kan er ook niet tegen om de hele dag alleen te zijn. Als u veel weg bent is het misschien verstandig om twee dieren te nemen. De Tweelingen-hond vindt het prettig om uw stem te horen en luistert echt naar u. Omdat hij zo nieuwsgierig is wil hij graag mee op stap. Hij is gek op boot-en caravanvakanties. Ook in de auto en zelfs in een mandje op de fiets geniet hij: blij met alle nieuwe dingen die hij ziet. Eigenlijk heeft hij wel wat van een klein kind dat van alles wil ontdekken!


Kreeft 21juni~20juli
De Kreefthond is dol op gezelligheid. Hij zal echt verdrietig zijn als er lang niemand thuis is. U doet hem ook absoluut geen plezier als u hem uit logeren laat gaan: hij heeft het liefst al zijn “dierbaren” om zich heen. Omdat hij zo huiselijk is, kan hij jaloers op andere dieren reageren. Hij houdt van kinderen en zal een baby~ en kinderwagentje als een tijger bewaken. Hij heeft een uitzonderlijk goed geheugen, waardoor hij ook gemakkelijk van alles aanleert. Water heeft een grote aantrekkingskracht op hem;in een plas of zelfs in de zee neemt hij graag een duik. Uw Kreefthond is dol op knuffelen. Met rust, regelmaat en veel gezelligheid kan de Kreefthond heel oud worden.


Leeuw 21juli~20augustus
De Leeuwhond straalt zoveel autoriteit uit dat hij vanzelf de baas is. Hij houdt ervan om in het zonnetje te liggen soezen, terwijl hij met één oog zijn territorium in de gaten houdt. Hij is heel beschermend en misschien wat bazig, maar zeker niet vals. Soms kan het wel vermoeiend zijn dat hij altijd en overal de competitie met anderen aangaat, maar daar staat tegenover dat hij erg spontaan en lief is. Hij heeft een groot gevoel voor theater. Daarom is uw hond altijd duidelijk aanwezig en zorgt hij ervoor dat hij wordt opgemerkt als hij binnenkomt. Uw huis bewaakt hij vol vuur, maar meer dan woedend blaffen doet hij eigenlijk niet. Eigenlijk zijn Leeuwhonden lieve, onzekere macho’s met een klein hartje van goud.


Maagd 21augustus~20september
De Maagdhond is heel oplettend en heeft snel dingen in de gaten, daarom is hij erg geschikt als blindengeleidehond.Hij is geduldig en blijft keurig bij u, u kunt hem gemakkelijk overal naar toe nemen. Een Maagdhond is van nature nogal gesteld op orde en netheid. Hij is blij met veel borstelbeurten. Hij is ook snel zindelijk. Een Maagdhond is niet erg speels, maar hij vindt het wel leuk om de krant voor u te halen, of u met iets ander te helpen. Zijn grote dosis nuchterheid behoedt deze intelligente hond voor vechtpartijen. Als hij wordt uitgedaagd, zal hij op een handige manier proberen toch zijn waarde te behouden. Een Maagdhond zal graag bij u komen zitten, vooral als u ziek bent of u niet prettig voelt.


Weegschaal 21september~20oktober
Een huis waar het erg onrustig is met veel komende en gaande mensen en waar een hoop herrie is, dat is niet de plek war de Weegschaal hond zich thuisvoelt. Hij houdt van vrede en rust. Als er ruzie is zoekt hij een rustige kamer op of hij wordt heel nerveus. Hij probeert alle aandacht af te leiden, zodat alles weer kalm wordt. Omdat hij het vreselijk vindt als u boos op hem wordt, zal hij keurig u gehoorzamen. Hij kan zelfs erg onzeker worden als hij uw orders niet goed begrijpt. Het helpt dus om hem duidelijke orders te geven en hem precies te vertellen wat u wilt. Van terechtwijziging wordt hij heel verdrietig, dan kan hij echt met zijn staart tussen zijn poten afdruipen. Als waakhond zal hij waarschijnlijk wel waarschuwen door veel te blaffen. Maar hij kan ook vriendelijk op de indringer aflopen, in de hoop vriendjes te worden. Het is nu eenmaal een dier dat niet van agressie houdt. Zijn kracht ligt juist in het brengen van vriendschap en gezelligheid en daarom is het echt een gezelschapsdier.


Schorpioen 21oktober~20november
Fel, emotioneel en heel trouw is de hond die onder het teken Schorpioen geboren is. Hij zal zich niet onmiddellijk aan een baas binden, want hij is voorzichtig en onderzoekend. Hij is een vechter en heelft iets fanatieks dat zowel positief als negatief kan uitwerken.Dat hangt alf van de mensen waar hij mee omgaat. Een schorpioenhond wil altijd winnen. Dat kan lastig zijn als u meerder dieren in huis hebt, maar handig als hij iets moet verdedigen, want hij zal zich niet weg laten jagen. Hij is zijn baas en vrienden bijna onvoorwaardelijk trouw en zal thuis en haard tot het uiterste verdedigen. Als hij een paar dagen met zijn baasje heeft doorgebracht en dan naar zijn mening weer telang allen is, is hij in staat om uit wraak iets kapot te maken. Hij kan namelijk goed tegen lastige situaties en ontberingen, maar niet tegen het gevoel dat hij in steek gelaten wordt. Door zijn jaloezie en trouw is hij niet makkelijk te combineren met anderen, behalve als hij er van jongs af aan gewend is. Hij heeft een uitstekend geheugen en is een goede speurder door zijn scherpe neus. Een uitstekende politiehond dus!


Boogschutter 21november~20december
De Boogschutterhond is een echte robbedoes en kletskous die van gezelschap en actie houdt. Als iemand hem vriendelijk benadert, dan wil hij algauw vriendjes worden en gaan spelen. Hij houdt van lange wandelingen in de buitenlucht want hij heeft een enorme behoefte aan lichaamsbeweging.Hij kan soms wat speels en wild zijn en is niet al te voorzichtig met het meubilair. Hij kan soms zo overweldigend zijn in zijn gevoel dat hij onopgemerkt de kopjes van tafel zwiept. Door komt hij vaak blij met modderpoten tegemoet gerend, om zich tussen zijn enthousiaste blaffen door eens lekker uit te schudden. Tja, dar moet u wel tegen kunnen……Hij houdt van reizen en is een goede jachthond dar hij meestal in goede conditie is. Omdat hij slim is kunt u hem ook veel leren. De Boogschutterhond is hel lief voor kinderen en andere dieren. Hij is een gezellige speelkameraad die een beetje drukte niet erg vindt. U kunt hem aan het eind van de dag totaal uitgeput, maar diep tevreden, in zijn mand aantreffen!


Steenbok 21december~20januari
Een Steenbokhond is vaak rustig en verlegen. Toch ontgaat hem niet veel en is hij bijdehand. Hij wil graag vanalles voor u regelen en als er meerdere dieren in huis zijn is hij meestal de baas. Niet op een luidruchtige manier, maar meer opdat hij zio van nature is. Hij is heel waakzaam en waarschuwt u als er iets niet in orde is. Zijn ernergie is vrij regelmatig, hij heeft een groot uithoudingsvermogen, rustig en volhardend.Daarom is het een goede hond voor reddingswerk. Het is een serieus dier dat zijn opdrachten ernstig neemt. Uw hond is erg gevoelig voor waardering en heeft af en toe een extra kopje nodig.. Hij dult geen vreemde katten of honden in zijn territorium. Speels is hij ook niet echt:hij doet wel mee als u hem een opdracht geeft, lmaar niet snel uit zichzelf achter een bal aanhollen. Hij eet eet het liefst voeding die hij gewend is en houdt van regelmaat.Mocht u elke dag hetzelfde wandelingetje maken, dan hoeft u zich dar niet schuldig over te voelen. Integendeel; het doet hem juist plezier.


Waterman 21januari~20februari
Iedere Watermanhond heeft iets apart. Het kan een gekke tekening zijn, maar ook iets in zijn gedrag. Misschien sleept uw hond altijd een bepaald lapje naar zijn mand, of heeft hij een eigenaardige gewoonte. U zult hem best niet afleren, want een Watermanhond heeft een eigen willetje.Als u hem iets verbiedt dan is hij in staat het nog even verder uit te proberen. Niet omdat hij ongehoorzaam is, maar omdat hij leergierig is en graag alles zelf wil uitvinden. Hij kan goed allen zijn, maar houdt ook van het gezelschap van mensen, al kan hij wel en sterke voorkeur hebben. Hij is meestal heel vindingrijk en een meester in het uitbreken. Voor veel dingen weet hij een oplossing te verzinnen. Hij springt tegen de deurknop of weet zich door een raampje te wurmen. Het is dan net alsof hij wil zeggen dat u hem niet kunt opsluiten. Dat bepaalt hij zelf wel. Slaagt hij er niet in dan gaat hij ‘kattekwaad’ uithalen. Hoe meer ruimte u hem geeft, hoe minder stout hij zal zijn


Vissen 21februari~20maart
Uw Vissenhond is een echte lieverd. Hij zit graag op schoot en vindt het heerlijk om erbij te horen. Zijn warme, gevoelige aard zorgt ervoor dat het soms lijkt of precies weet wat iemand nodig heeft.Als u verdrietig bent zal hij bijvoorbeeld heel lief zijn kop op uw been leggen. Hij is vaak hel lief tegen kinderen u zult hem moeten beschermen tegen al te plagerige kindertjes.Hij wandelt en zwemt graag. Laat hem niets van straat opeten, want hij is meestal gevoelig voor ander voedsel. Al teveel drukte en verandering is dus niet goed voor hem. Hij houdt van gezelligheid en zal vrolijk zijn als er bezoek is, maar een paar uur erna nodig hebben om bij te komen. Sommige Vissenhonden houden van muziek, ze gaan naast u zitten als u piano speelt of de radio aan hebt. Als waakhond is hij minder geschikt, omdat hij daar niet fel genoeg voor is. Hoewel hij u wel zal waarschuwen, meestal voordat er iets werkelijk aan de hand is,….
 
Paardenhoroscoop

Leer je paard nog beter kennen..

Ram 21 maart~20 april
Opnieuw beginnen, energie & leiderschap.
Het paard geboren onder het teken van de ram is zelden geschikt voor beginners!Hij duwt de stalknecht tegen de deur, bijt de hond, laat ruiters van zijn rug vallen, laat de hoefsmid vloeken en versplinterd houd. Er zijn een heleboel momenten dat u het paard vervloek, maar als je er mee overweg kan heb je het perfecte paard die alles voor je over heeft! Moedig en vastbesloten, ram paarden zinderen van de energie en hebben een ontembaar doch eenvoudig karakter!
Het ram paard wil winnen en overwinnen, dit is soms een beetje beangstigend.



Stier 21 april ~20 mei
Standvastig, moedig & hard.
Het paard geboren onder het teken van de stier is een paard wat iedereen op het eerste gezicht aanspreek, met zijn lieve ruige uitstraling. Dikke manen, een lange brede nek en een dikke staart zijn kenmerkend. Het stier paard is dol op aandacht! Als je een stier paard in bezit hebt heb je waarschijnlijk O benen en een heleboel plezier!
Dit paard is zeer geschikt voor beginners en help je graag verder waar jij het niet meer weet! Ook als politie paard zou hij het niet verkeert doen!
Toch kan het ook heel koppig zijn, en als je dan je zin doordrijft laat hij duidelijk merken wie de baas nou eigenlijk is. Als u zo af en toe wat door de vingers ziet zal alles naar wens verlopen en heeft u een geweldig paard!



Tweelingen 20 mei ~20 juni
Tweeslachtig, veelzijdig & intelligent.
Het paard geboren onder het teken van de tweelingen, een ruige bos rit op dit paard is niets voor bangeriken.
Bij ieder zuchtje wint of raar geluidje stormt hij er vandoor!
Hij is voortdurend op zijn hoede, heeft rollende ogen en klapper tanden.
Ze slapen zelden goed en dit verklaart waarschijnlijk hun zenuwachtige gedrag.
Tref altijd goed veiligheidsmaatregelen wanneer u uit rijden gaat en wees op uw hoede.
Zijn prestatie gerichte karakter en snelle reflexen komen goed van pas in een springparcours!



Kreeft 21 juni~20 juli
Gevoelig, materialistische & romantisch.
Het paard geboren onder het teken van de kreeft is bij uitstek geschikt als fokmerrie.
Ze is beschermend, liefhebbend en toegewijd. Tref wel enige voorzorgsmaatregelen als u het veulen gaat afspenen, ze kan dan heel beschermend en vasthoudend zijn.
Het is een rustig paard dat de neiging heeft nooit ergens goed omheen te lopen, pas op je hoofd. De paarden hebben een hekel aan verandering, mocht er dus wat veranderen probeer dit dan langzaam in te voeren, ook tijdens de training.
Ze zijn goed gemanierd maar hebben soms ook vraat zucht pas dus op voor de darmen.



Leeuw 21 juli~20 augustus
Zelfvertrouwen, enthousiasme & trots.
Het paard geboren onder het teken van de leeuw is erg gehecht aan zijn vrijheid!
Hij houdt er van om te showen en is altijd de beste van de klas.
Het paard ziet er indrukwekkend uit met zijn glanzende vacht en trotse houding.
Paarden die aan het eind van een wedstrijd nog even snel een bok geven zijn meestal leeuwen, ze moeten even laten zien dat ze trots op zichzelf zijn! Hou er dus wel even rekening mee!
Ze twijfelen toch wel een beetje aan zich zelf en laat ze dus ook duidelijk merken dat ze iets goeds doen dan wordt het bokken misschien iets minder.



Maagd 21 augustus~20 september
Opmerkzaam, methodisch & logisch
Het paard geboren onder het teken van de maagd heeft een dromerige blik in zijn ogen, maar pas op z’n dromer is het niet. Hij staat met zijn kleine voetjes stevig op de grond en zijn hoofd zit vol aardse gedachten, geen dromen. Het paard droomt van een plek zonder troep want daar kan hij niet goed tegen! Het paard heeft een afkeer van modder, wind en regen. Het is dus echt een mooi weerspaard.
Het paard wil graag een eigen ruimte waar hij veel vrijheid heeft en zelfstandig kan zijn.
Het paard is nauwkeurig en zal daarom ook uitblinken in dressuur.
Aandacht voor de voeding is een noodzaak, gejaagd eten en conditie verlies zijn kenmerkend! Geen zorgen het paard is wel sterker dan u denkt.



Weegschaal 21 september~20 oktober
Evenwicht, rechtvaardigheid & liefde voor schoonheid.
Het paard geboren onder het teken van de weegschaal is prettig in de omgang.
Het straalt vredigheid uit, waarschijnlijk wacht het met smart op de komst van zijn baasje. Het paard loopt niet echt warm voor zware training maar houd zeer zeker van de veranderingen in het landschap en loopt zeker warm voor een rustige buitenrit! Als u dit paard recreatief bereid zal hij alles doen om u te behagen!Het paard voelt zich thuis in een stal met veel frisse lucht, en uitzicht over de omgeving. Verwen dit paard een beetje niet te veel anders slaat de wegschaal door! Heb je een mooie balans erin gevonden dan gaat hij zelfs meer presteren!



Schorpioen 21 oktober~20 november
Vasthoudend, gesloten & intens
Het paard geboren onder het teken van de schorpioen is groot, lenig en indrukwekkend.
Het heeft een kwaadaardig uiterlijk, en is tot op zekere hoogte ook gevaarlijk door zijn vasthoudendheid en gesloten karakter. Veel eigenaren beschrijven hun paard als een ongeluk dat staat
te gebeuren of dat al gebeurt is!
Het schorpioen paard heeft wel iets heel facinerends, en is ook trouw, maar wel jaloers.
Een van zijn grote plus punten is zijn moedigheid.



Boogschutter 21 november~20 december
Extrovert, optimistisch & onafhankelijk.
Het paard geboren onder het teken van de boogschutter is en moedig paard met veel zelfvertrouwen!
Het springt ieder hindernis zelfs met een onervaren ruiter op zijn rug!
Het paard komt wat slungelig over maar laat u nog vaak verbasen door zijn souplesse.
Het paard zal echter wel met dezelfde snelheid door lopen als het zijn ruiter verliest.
Nooit onvriendelijk, soms wel wat onhandig. Hij zal regelmatig per ongeluk op uw tenen belanden! Het is wel een paard wat overmoedig kan zijn een verzekering tegen dieren arts kosten is dus zeker aan te raden!



Steenbok 21 december~20 januari
Vlijtig, pietluttig & volhardend.
Het paard geboren onder het teken van de steenbok is rustig en bedaard.
Vooral zijn betrouwbaarheid is voor veel ruiters een pluspunt.
De paarden volgen een langzame vastberaden weg naar de top.
Hij staat geweldig zeker op zijn benen!
Waar je ook met hem mee bezig bent het zal altijd op een onopvallende wijze zijn onmisbaarheid laten blijken,
zijn eigen voldoening haalt hij uit het nuttig zijn. Als hij goed verzorgt wordt krijgt u alles van hem geklaard!
Ieder jaar zult u verbeteringen zien en het is dus ook verstandig dit paard te behouden!



Waterman 21 januari~20 februari
Gesloten, verdraagzaam & idealistisch.
Het paard geboren onder het teken van de Waterman, heeft een karakter wat sommige mensen zal tegen staan. Het paard heeft een starende, doordringende blik in zijn ogen en is gesloten en afstandelijk. Sta dan ook niet raar te kijken als hij terug deinst voor een vriendelijke hand!
Aan de andere kant is het Waterman paard vindingrijk en nieuwsgierig, hoe doet je de deur dicht en waarom heb je een fel gekleurd jasje aan? Let er goed op dat de box altijd goed afgesloten wordt, hij zal hem anders hoogst waarschijnlijk open maken!
Het paard vindt medezeggenschap erg belangrijk, maar besef wel dat dit paard graag op wil vallen. Door zijn afkeer aan goed gedrag is dit paard niet echt geschikt voor dressuur, daarin tegen staat hij graag in een kudde al staat hij vaak op een afstandje van andere paarden.
Waarschijnlijk vind het paard lange afstanden rijden het leukst



Vissen 21 februari~20 maart
Fantasierijk, vredelievend & vriendelijk.
Het paard geboren onder het teken van de vissen, heeft een sierlijk voorkomen, grote ogen en een dromerige blik. De paarden staan vaak model voor wenskaarten en zijn de inspiratie bron voor menig kunstenaar. De pony’s doen het vaak goed in shows en staan model voor fabrikanten van speelgoed.
Door zijn levendige fantasie, ziet het paard regelmatig dingen die er niet zijn en zal er van schrikken!
Alles is goed als u het paard met respect behandeld en het afzijdig houd van de harde werkelijkheid. Door zijn over gevoelige aard kan het niet goed tegen kritiek, is besluiteloos en kan het er niet tegen als zijn baas de koekjes vergeet!
Dit paard is het gelukkigst als het wordt aanbeden en geeft deze liefde in overvloed terug!



 
 
Kattenhoroscoop

Leer je kat nog beter kennen..

Ram 21maart~20april
Uw Rampoes is dol op sport. Als ze jong is, kàn er dus weleens iets stuk gaan… .Ze bezeert soms ook haar neus of kop omdat ze letterijl ergens tegenaan botst. Uw Rampoes is niet snel bang. Ze komt vaak met kapotte oortjes thuis omdat ze weer met de buurkat heeft gevochten. Als er meerdere katten in huis zijn, neemt uw Rammetje altijd het initiatief.
Ze is erg ondernemend: er is geen kast of ze probeert hem te openen en ze klimt overal op-of probeert het! Ze heeft altijd haast en zou haar eten ‘t liefst uit uw handen graaien. Uw poes is heel zelfstandig, ze wil niet lang op schoot zitten. Toch is ze ook heel loyaal: vooral als u ziek bent, troost ze u door kopjes te geven.



Stier 21april~20mei
De stierpoes is een levensgenieter: ze houdt van lekker en zeurt vaak om eten. Ze wordt dan ook snel té dik. Toch heeft ze een goede gezondheid. Ze is dol op knuffelen en ligt graag op schoot. Een Stierpoes is geen vechtster, maar een luilak die zich liever nog eens omdraait als er een vogeltje voor haar neus huppelt-ze wacht wel tot u met haar eten komt. Van veranderingen wordt ze nerveus;geef haar nooit ineens ander voer, maar laat haar geleidelijk wennen. Als ze met andere dieren samenwoont is ze rustig en vriendelijk. Maar als ze heel ‘kattig’ worden. Wordt uw kat van haar vaste plekje verdrongen, dan zal ze koppig blijven proberen om het terug te krijgen. Ze leert langzaam, maar vergeet niet snel.


Tweelingen 20mei~20juni
De Tweelingenpoes is een kletskous. Al miauwend praat ze de hele dag tegen u. Ze verkent graag haar omgeving:een katteluik is echt noodzakelijk! Ze is ook heel onafhankelijk, u moet niet verbaasd zijn als ze nog een ander huis heeft waar ze regelmatig gaat buurten. Vooral als u haar steeds hetzelfde voorzet, gaat ze bij de buren kijken of ze daar wat anders hebben. Ze houdt namelijk van veel afwisseling. Een Tweelingenpoes vindt ook leuk om allerlei kunstjes aan te leren. Meestal blijft deze slanke en kleine poes lang speels. Hoewel ze van spelletjes houdt, heeft ze geen winnaars~mentaliteit. Ze kan daarom vaak goed met andere dieren opschieten. Uit logeren gaan, autorijden of op vakantie gaan is voor haar echt een feest!


Kreeft 21juni~20juli
De Kreeftpoes is de meest huiselijke poes van allemaal. Haal haar kitten niet te jong bij de moeder weg;daar kan ze later last van houden door altijd een beetje angstg te blijven. Ze hecht erg aan haar plek en omgeving, een verhuizing zal ze niet zo waarderen. Ze houdt van mensen om haar heen. Niet om mee te spelen, maar meer om erbij te horen. Hoe meer tijd u voor haar neemt, hoe liever ze wordt en hoe minder angstig en eenkennig ze zal zijn. Een Kreeftpoes heeft iets verzorgends over zich en zal andere dieren in huis of kleinere kinderen echt beschermen. Ze troost een ziek kind bijvoorbeeld door op het voeteneinde van het bed te gaan liggen.


Leeuw 21juli~20augustus
Maak nooit de fout om uw Leeuwpoes uit te lachen, want het is een trots dier. Ze is ook erg gevoelig voor compimentjes en gedraagt zich als een echte dame. Ze voelt zich de baas in huis en is daarom moeilijk te commanderen. Ze eist aandacht wanneer zij dat wil en niet als het u uitkomt.Andere dieren respecteren haar, ook al zijn ze zelfs jonger of sterker. De Leeuwpoes is spontaan, eerlijk,èn een echte jager. Ze gaat het liefst ‘s avonds op pad en neemt de buit dan mee naar huis om er een compliment over te krijgen! Hoewel ze haar koppie het liefst hoog en wat arrogant in de lucht houdt, is ze heel aanhankelijk. Geef haar het gevoel dat ze bijzonder is en ze zal met haar charmante verschijning een fantastisch huisdier zijn.


Maagd 21augustus~20september
De Maagdpoes is een pietje precies. Ze houdt van schoon en wast zich vaak. Een vuil etensbakje of vieze kattebak vindt ze vreselijk.Ze is vriendelijk, maar ook onafhankelijk. Ze kan redelijk met anderen overweg en als iets haar niet bevalt, gaat ze gewoon haar eigen gang. Ze houdt van een vast plekje en regelmaat. Toch is ze ook dol op avontuur, al pakt ze dat rustig aan. Ze gaat op onderzok als ze ergens nieuw is, om de grenzen van haar territorium te verkennen. Als ze doorheeft hoe het in elkaar zit, maakt ze zich er verder niet druk meer over. Als alles overzichtelijk is, voelt ze zich het meest op haar gemak. Moet ze uit logeren dan schikt ze zich vrij snel in haar lot maar kan wel nerveus worden.


Weegschaal 21september~20oktober
Uw Weegschaalpoes houdt erg van harmonie en rust en is een echte vredestichster. Ze gaat ruzie het liefst uit de weg,en probeert door kopjes te geven de vrede te herstellen, maar meestal maakt ze dat ze wegkomt. Vaak verdwijnt ze naar een afgelegen plekje of kruipt ze in een openstaande kast. De Weegschaalpoes houdt van orde en regelmaat en is niet dol op al te veel verrassingen en afwiseling. Het liefst is ze op een vaste, bekende plek en eet ze niet al te vet of té zout voedsel. Ze houdt van schone bakjes en zal zich heel ongelukkig voelen met een vieze kattebak. Soms lijkt het zelfs alsof ze het expres ophoudt totdat haar bak verschoond is!
Ze is op haar best als het gezellig in huis is. Dan komt ze tevreden bij u in de buurt liggen, want een echt gezelschapdier is het niet. Uw Weegschaalpoes is ijdel en wil leuk gevonden worden. Ze kan heel behaagziek zijn en maakt zich graag mooi door zich uren en uren te wassen. Weegschaalpoezen zijn dus heel geschikt voor schoonheidwedstrijden omdat ze zich graag laten optutten.



Schorpioen 21oktober~20november
Een Schorpioenpoes is misschien wel het meest emotionele dier dat er is. Ze lijkt mensen langdurig te bestuderen en te keuren, voor ze besluit of ze vriendschap wil sluiten. De Schorpioenpoes kijkt de “kat” uit de boom, maar als ze haar trouw geeft, doet ze dat meestal voorgoed. Ze vergeet nooit wie goed voor haar is geweest. Aan de andere kant weet ze ook nog precies wie haar slecht behandeld heeft. Ze heeft een goed instinct en heeft daardoor snel door wie te vertrouwen. Als ze iemand afkeurt is daar weinig meer aan te veranderen. De Schorpioenpoes kan soms erg veel aandacht willen en daarin een dwingelandje zijn. Als haar baas een ander dier te veel aandacht geeft, kan ze jaloers uithalen. Tegen kinderen is ze erg lief, maar als ze niet goed met haar omgaan laat ze zich niet eindeloos plagen. Ze is een felle jager en kan uren wachten op een kans om haar prooi te pakken. Andere katten dult ze niet in haar territorium. Kortom: ze is erg lief, maar zeker niet voor je poes!


Boogschutter 21november~20december
Als u buiten woont of een huis hebt met een huis, dan is een Boogschutterpoes heel geschikt voor u. Zij is dol op de natuur en heeft er een hekel aan om in huis opgesloten te zitten.Ze heeft veel speelruimte nodig. Het is een echte avonturier en ze komt overal: het zou best kunnen dat ze nog een paar adresjes heeft waar ze regelmatig verschijnt. Die huizen kunnen een heel eind uit de buurt zijn, ze is eenmal en reislustig type. De Boogschutterpoes is een vrolijke wildebras. Daarentegen kan ze voor haar doen heel rustig zijn als iemand ziek is. Dan kan ze heel braaf blijven zitten en zeker voor kinderen een steun zijn. Ze is meestal lief en geniet ervan om alles te bekijken. Geef haar een plekje op de vensterbank zodat ze kan zien wat er in de buurt gebeurt. Alles wat met reizen te maken heeft vindt ze leuk. Of u haar nou meeneemt in de auto of op de fiets, maakt niet uit. Ze is wel een beetje eigenwijs en daarom loopt ze makkelijk weg om zelf op onderzoek uit te gaan. Boogschutterpoezen kunnen soms groot of dik zijn voor hun ras, maar als ze genoeg lichaamsbeweging krijgen, blijft dat wel binnen de perken.


Steenbok 21december~20januari
Te veel op reis gaan of uit logeren daar houdt de Steenbokpoes niet van. Te veel drukte hoeft ook niet. Als u een huis vol met joelende kinderen heeft, dan is ze zo verdwenen naar een rustig plekje. U hoeft haar ook niet vaak met cadeautjes verrassen: ze wil het liefst dat alles iedere dag op dezelfde manier gebeurt. Als ze jong is lijkt ze vaak ouder omdat ze zo sterk is. Als ze oud wordt, krijgt ze een ‘wijs koppie’. Dan kan ze zo verstandig uit haar oogjes kijken dat u zich afvraagt wat ze allemaal begrijpt. Ze vindt het fijn om af en toe alleen te zijn, maar houdt ook van knuffelen. Ze hecht zich erg aan haar baasje en is heel trouw. De Steenbokpoes wordt meestal vrij oud en zal er op hoge leeftijd nog op uit gaan. Netjes op tijd komt ze thuis, omdat ze weet hoe laat u haar bakje neerzet.


Waterman 21januari~20februari
De Watermanpoes is het meest onafhankelijke dier van allemaal. Als u haar iets verbiedt doet ze net of ze niets hoort;ze is zelfs in staat om het verbodenen vlak voor je neus nòg eens te doen, terwijl ze u daarbij uitdagend aankijkt. Wordt u boos, dan kan ze tergend langzaam weglopen of ze draait zich om alsof u lucht bent. Het is duidelijk: ze laat zich beslist niet commanderen, dus kunt u haar het beste maar zoveel mogelijk laten gaan. Als u namelijk niet oplet doet ze dingen die ze wil toch weer. Toch is ze ook heel lief en gezellig zodat het moeilijk is om echt boos te worden. Ze heeft een heel sociale instelling en werkt graag samen met anderen. Ze kan moeite hebben met het verdedigen van haar territorium, omdat ze meestal te aardig en te weinig agressief is. Wordt ze echt gepest, dan kan ze besluiten weg te lopen. Dan wordt ze een soort wilde poes of zwerfkat die wel langskomt voor een hapje, maar verder niet wil blijven. Ze is nu eenmaal heel onafhankelijk!


Vissen 21februari~20maart
Een Vissenpoes is erg gevoelig en lijkt soms wat zwak van gestel, al hoeft dat niet zo te zijn. Ze moet alleen voldoende rust kunnen krijgen. Ze is heel verzorgend ten opzichte van kinderen en andere dieren in het huis. Als een andere poes bijvoorbeeld kleintjes heeft, gaat ze meehelpen. Ze is absoluut niet agressief en kan zich snel laten overheersen door andere dieren in huis. Ze heeft daar meestal niet zo’n moeite mee. Ze kan goed alleen zijn, maar ze heeft ook gezelligheid nodig. Uw Vissenpoes lijkt soms uw gedachten te kunnen lezen en al een paar minuten van tevoren te weten wanneer haar huisgenoten thuiskomen. Ze is heel intuïtief en voelt vrij goed aan in wat voor stemming u bent. Als u boos bent maakt ze meestal dat ze wegkomt en als u blij bent, komt ze vrolijk aangehuppeld. Ook als u ziek bent of verdrietig, lijkt ze feilloos aan te voelen en komt ze rustig de hele dag bij u zitten om u te troosten. Ze is heel geduldig en heeft meestal niet veel voor zichzelf nodig. Ze heeft een opofferend karakter. Omdat ze zo gevoelig is heeft ze ook voldoende rust nodig en zal ze veel slapen en liggen soezen.




Het voelen van emoties is een waardevol instrument om licht op het onbekende te laten schijnen.
onbekend


Veel mensen laten zich leiden door wat ze met aardse ogen zien wat heel misleidend kan zijn. Gevoel liegt niet..

Onthoud dit...