maandag 14 november 2022

Wat betekenen de kleuren van een aura?

 


Wat betekenen de kleuren van een aura?

 


Elke kleur van een aura heeft zijn eigen betekenis en het is belangrijk om te weten wat je auraveld probeert te onthullen. Deze kleuren drukken de energie, gedachten, gevoelens, het welzijn en het spirituele bewustzijn van een individu uit.

Zoals we allemaal weten, hebben kleuren veel betekenissen die representatief zijn voor bepaalde energieën en ambities. Afhankelijk van je humeur kan het gemakkelijk zijn om aan te nemen wat de kleur van je aura is.

 

Een van de voordelen van naar binnen kijken is te begrijpen wat je aura probeert te onthullen.

Hoewel sommige aurakleuren zeldzamer zijn, is het mogelijk om alle aurakleuren te bereiken.

De kleur van een aura kan zijn:
Purper,
Blauw,
Groen,
Geel,
Oranje,
Rood,
Roze,
Bruin,
Grijs,
Zwart,
Wit,
Zilver,
Goud,
Regenboog.

De 14 kleuren van Aura en hun spirituele betekenis. Elke aurakleur heeft zijn eigen betekenis die tot doel heeft diepe emotie en spirituele vooruitgang te tonen. We kunnen onszelf beter begrijpen wanneer we de kleuren van onze aura gebruiken om het verband tussen innerlijke rust en uiterlijk te laten zien.

Er zullen echter momenten zijn dat je niet zo afgestemd bent op je emoties. Daarom kan het voordelig zijn om de kleuren van een aura in je voordeel te gebruiken! Het is mogelijk dat jouw aura meerdere kleuren vertoont en dit is normaal.

Hoewel het moeilijk kan zijn om positieve kleuren van negatieve kleuren te onderscheiden, geven ze je een glimp van wat je misschien niet eens weet. Er zijn 14 kleuren die door je aura heen kunnen schijnen. Ontdek de betekenis van elk van hen:

1. Paars:
Paars laat zien dat je spiritueel bewuster en opener wordt in bepaalde gebieden van je leven. Als je nieuwe liefde hebt binnengelaten of geestelijk tevreden bent, laat de paarse kleur zien dat je op de goede weg bent.

2. Blauw:
Deze kleur staat voor balans en intuïtieve vaardigheden. Een schitterend koningsblauw kan duiden op een paranormaal vermogen. Soms is het moeilijk om alle eisen van het dagelijkse leven in evenwicht te brengen. Als je echter blauw in je aura ziet, maak je grote vorderingen in de richting van stabiliteit.

3. Groen:
Net als zijn rol in de natuur, symboliseert groen de natuurlijke genezende vermogens. Een blauwgroene kleur kan een hoog niveau van genezende kracht vertegenwoordigen. Uw beroep kan de kleuren van uw aura aangeven. Dat gezegd hebbende, als je een arts, massagetherapeut, counselor, etc. bent, zie je vaak de kleur groen.

4. Geel:
Net als de dynamiek van de kleur zelf, duidt geel op een speels en nieuwsgierig karakter. Het kan ook wijzen op een spiritueel ontwaken. Als je koestert in de kleine geneugten van het leven, kan je speelsheid worden verhoogd, wat resulteert in een gele kleur.

5. Oranje:

Oranje bevordert een sterke emotie en vitaliteit. Fel oranje symboliseert een goede gezondheid en een optimaal leven. In combinatie met rood kun je vertrouwen hebben in jezelf. De kleur oranje vertegenwoordigt zeer positieve emoties en is te zien als je je gelukkig, gezond en zelfverzekerd voelt.

6. Rood:
Donkerrood vertoont meestal zelfredzaamheid, terwijl troebel rood negatieve energie en onderdrukte woede betekent. Deze kleur is echter erg krachtig. Hoewel het misschien niet de beste kleur is om tevoorschijn te komen, laat rood je zien dat je je moet concentreren op het loslaten van je negatieve emoties.

7. Roze:
De 14 kleuren van Aura en hun spirituele betekenis (3)Deze kleur van liefde toont de kracht van romantiek. Lichtroze suggereert vaak een sterke balans tussen spiritueel bewustzijn en materiële realiteit. Ben je elke dag meer en meer verliefd op je partner? Dan mag je er vanuit gaan dat de kleur roze je omringt.

8. Bruin:
Als je bang bent voor de onbekende omstandigheden van je leven, kan deze kleur zich voordoen als je aura. Brown zal deel uitmaken van uw auraveld als u moeilijke beslissingen overweegt of als u zich zorgen maakt over de toekomst.

9. grijs:
Grijs kan duiden op depressie, de donkere kant van je persoonlijkheid, of stagnerende of geblokkeerde energie die moet worden uitgedrukt. Is er iets dat je vasthoudt? Het zien van de grijze kleur is jouw teken om het eruit te laten. Wat het ook is, woede, verdriet of onbehagen, het is tijd om te gaan met wat je te wachten staat.

10. Zwart:
Het is duidelijk dat deze kleur een bepaald type negativiteit vertegenwoordigt. Het kan ook wijzen op een onwil om te vergeven. De donkere wolk boven je hoofd (letterlijk en figuurlijk) mag niet worden genegeerd. Laat alle opgekropte emoties los en verander dingen.

11. Wit:
Een van de zeldzaamste aurakleuren, wit omringt meestal alleen degenen die zeer spiritueel zijn en de fysieke realiteit hebben overstegen. Hoewel je deze kleur niet kunt zien in je aura, is wit altijd iets om op te letten, omdat het je spirituele vooruitgang wil laten zien.

12, 13. Zilver en goud:
Deze kleuren omringen de kleuren met een hoge spirituele trilling, vergelijkbaar met de kleur wit. Als je een uitzonderlijke relatie hebt met het spirituele rijk, zul je waarschijnlijk de kleuren zilver en goud in je aura zien.

14. Regenboog:
Het mooiste energieveld, de regenboog-aura’s, presenteren zich in de 5e spirituele dimensie. Mensen met deze aurakleur zijn hoogstwaarschijnlijk spirituele leraren, genezers en lichtwerkers.

Regenbogen zien is een andere zeldzame verschijning in een aura. Toch zullen heel bijzondere mensen een regenboog aan kleuren in hun aura vinden. De kleuren van de aura zijn uniek voor ons allemaal. En er is een kans dat we niet tevreden zijn met allemaal in ons leven.

Maar hoe meer ervaringen je opdoet en hoe meer je verbonden bent met de spirituele wereld, hoe meer je de mogelijkheid vergroot om alle kleuren gedurende je hele leven af ​​te geven. Door de kleuren te begrijpen die we in het auraveld kunnen zien, kunnen we onszelf beter kennen en de emoties die we voelen kennen.

Als je merkt dat je ooit losgekoppeld bent van je emotionele, mentale, fysieke of spirituele gezondheid, wend je dan tot de kleuren van je aura voor antwoorden.

Vereenvoudigde zelfreiki


 

Vereenvoudigde zelfreiki

Vaak hebben mensen het gevoel dat zelf-Reiki doen te veel tijd kost, of dat het te ingewikkeld is. Ze maken zich zorgen dat ze het niet goed doen of dat ze niet voelen wat ze zouden moeten voelen. Mijn antwoord hierop is bijna altijd een versie hiervan: “Vereenvoudig, vereenvoudig, vereenvoudig!”

Reiki is een van de eenvoudigste dingen die je ooit zult doen. Er is weinig “doen” aan. Het is meestal gewoon toestaan ​​en zijn. Dat is echter moeilijk voor onze geest om te accepteren. De geest is graag actief en bezig. Het is zenuwachtig. Dat is normaal en oké. Maar het kan een beetje worden als een heel jong kind dat voortdurend vragen stelt en zoekt naar iets om te doen, terwijl het eigenlijk gewoon even stil moet zijn om in slaap te vallen. Dit doen we met Reiki. We zoeken naar manieren om het rusten uit te stellen in zijn eenvoud en stilte. We zeggen tegen onszelf dat we geen tijd hebben, we hebben andere dingen te doen, we doen het verkeerd, enz.

Toen ik voor het eerst met Reiki begon, genoot ik van de nieuwe energie die door me heen stroomde. Gedurende ten minste 6 maanden voorafgaand aan mijn training had ik een ochtendbehandeling gedaan waarbij ik diep ademhaalde en de meeste handposities die bij zelfreiki worden gebruikt. Ik hield van de manier waarop dit voelde en het hielp echt mijn lichaam en geest! Na training en afstemming, in plaats van deze zeer eenvoudige oefening met de nieuwe en heerlijke energie van Reiki voort te zetten, heb ik het opgegeven om elke ochtend een lange Reiki-sessie te doen. Ik hield van mijn lange en diep persoonlijke Reiki-sessies en stond elke dag vroeg op om ze te hebben. Er waren echter momenten dat het voelde alsof er iets niet klopte. Alsof ik het ingewikkelder maakte dan nodig was, en daardoor het grotere geheel misliep.

Vereenvoudigde zelfreiki

Sindsdien heb ik dat onderzocht en besloot ik terug te keren naar een meer vereenvoudigde versie van de dagelijkse zelfreikibeoefening. Misschien resoneert het ook met sommigen van jullie.

Ga comfortabel zitten. Misschien vind je het leuk om op de grond te zitten, als dat comfortabel voor je is, omdat dit erg aardend is. Als het moeilijk voor u is om comfortabel op de grond te zitten, ga dan rechtop op een stoel of kruk zitten zodat je jouw onderrug kunt bereiken.

Plaats je handen in elk van de posities voor zelfbehandeling, zoals weergegeven op de kaart die wordt aangeboden. Haal in elke handpositie drie keer diep adem . Kijk of je kunt merken dat deze ademhalingen naar je onderbuik gaan, zodat je buik zo zacht en ontspannen mogelijk kan zijn.
Na drie keer diep ademhalen, verplaats je je handen naar de volgende handpositie. Ga door totdat je alle getoonde handposities heeft behandeld.

Dat is het! Gemakkelijk!

De hele behandeling duurt slechts ongeveer 10 minuten of minder. Er is nooit een vraag over waar je je op moet concentreren, omdat je aandacht alleen gaat naar je ademhaling die in en uit je lage buik gaat en tot 3 ademhalingen telt. U zult merken dat de spanning wegsmelt en eventuele pijn vermindert naarmate u de behandeling uitvoert. Het is vrij direct. Zelfs als je geen energie door je heen voelt stromen, is deze verschuiving voldoende om je te helpen zien dat de behandeling werkt en je helpt te genezen.

Ik ben dol op de terugkeer naar deze vereenvoudigde versie van Reiki-zelfbehandeling! Ik merk dat het me eigenlijk meer helpt dan de meer gecompliceerde versie.

Artikel door Angie Webster: Reikimaster

Reiki-handposities

Tweelingziel en het getal 333

 


Wat betekent het tweelingziel getal 333

Cijfercodes en patronen zijn veelvoorkomende tekens van het spirituele vlak die in ons dagelijks leven verschijnen.

Als we merken dat we herhalende patronen van getallen herkennen tijdens onze dag, kunnen we berichten ontvangen van onze spirituele gidsen over onze spirituele reis.

Onze tweelingzielrelatie, als we die eenmaal hebben ontdekt en ermee begonnen, vormt de hoeksteen van onze spirituele vooruitgang naar ascentie.

Het is dan logisch dat we berichten van het spirituele vlak zouden ontvangen als we bij onze tweelingziel zijn , omdat dit de tijd is waarin we het meest openstaan ​​voor spirituele verandering.

Het getal 333 heeft veel interpretaties op basis van de omstandigheden waaronder het verschijnt.

Een knaller uit het verleden
Het getal 333 kan het verleden, het heden en de toekomst van onze spirituele reis vertegenwoordigen.

Wanneer we het beschouwen in relatie tot onze tweelingvlam, kunnen we dit herkennen als een teken dat we het verleden, het heden en de toekomst van onze tweelingvlamrelatie moeten evalueren.

Misschien heeft een probleem uit het verleden in de relatie nog steeds invloed op ons in het heden en bedreigt daarom de toekomst van de relatie.

In dit geval moeten we bewuste stappen ondernemen om het probleem aan te pakken dat we in het verleden hebben begraven, zodat we verder kunnen gaan in de tweelingzielrelatie zonder bang te hoeven zijn dat het probleem uit het verleden opnieuw de kop op zal steken.

Aanwezigheid van de geascendeerde meesters
Het getallenpatroon 333 kan ook de aanwezigheid van Opgestegen Meesters aangeven.

Deze unieke spirituele gidsen waren ooit zoals wij, maar bereikten totale ascentie tijdens hun leven en dienen nu om de rest van de mensheid te helpen hetzelfde te doen.

De aanwezigheid van deze Opgestegen Meesters met betrekking tot onze tweelingziel-relatie kan een periode betekenen van verhoogde spiritualiteit en potentieel voor vooruitgang binnen de relatie.

We zouden deze gelegenheid moeten gebruiken om meer met ons spirituele zelf en met onze tweelingvlam bezig te zijn, en de Opgestegen Meesters aan te roepen om deze betrokkenheid te helpen begeleiden voor onze verbetering en die van onze tweelingvlam.Ten slotte kan het regelmatig verschijnen van 333 in ons leven een signaal zijn van onze spirituele gidsen dat we meer aandacht moeten besteden aan onze energie-uitlijning.

Het kan een signaal zijn dat we overeenstemming hebben bereikt, of het kan een teken zijn dat we op dat front aan het afglijden zijn.

Met betrekking tot onze tweelingziel-relatie, kan 333 betekenen dat een of beide tweelingen wat tijd moeten besteden aan het afstemmen, activeren, openen en op een andere manier opruimen van onze chakra’s.

Zie dit als een duwtje in de richting van eenheid – een vriendelijke herinnering dat we de basismeditatiepraktijken die ons tot nu toe goed hebben gediend, niet mogen verwaarlozen.

Al met al, hoewel 333 een teken kan zijn dat onze tweelingzielrelatie nog moet worden gewerkt, is het geen teken van kastijding.

In plaats daarvan is het een aanmoediging. De spirituele gidsen nemen immers de tijd om ons te begeleiden; ze moeten denken dat we in grote lijnen de goede kant op gaan.

 

Andere betekenissen van het getal 333
Hoewel de bovenstaande punten geldig zijn, heeft het getal 333 ook andere betekenissen. Enkele veel voorkomende betekenissen van het getal 333 zijn:

Ondersteuning van je tweelingziel
Als je problemen hebt in je leven, laat het nummer 333 zien dat je tweeling er altijd voor je is en door dik en dun bij je zal zijn.

Het getal 333 laat zien dat tweelingzielen altijd het beste met elkaar voor hebben. Het symboliseert hoe TF’s elkaar beschermen tegen eventuele hindernissen in relaties.

Je zult altijd een sterke magnetische verbinding met je TF hebben, het is alsof je een onzichtbaar touw hebt dat zich uitstrekt tot in het universum en jullie beiden voor eeuwig met elkaar verbindt.

Bewustwording van je Tweelingvlam
Als u niet op de hoogte bent van de aanwezigheid van uw TF of als u ze nog niet hebt ontmoet, geeft het nummer 333 aan dat u ze binnenkort zult ontmoeten.

Het Universum staat aan jouw kant en wil je zo snel mogelijk bij elkaar brengen.

Het betekent ook dat als je je tot nu toe nog niet volledig bewust was van de aanwezigheid van je TF in je leven, je op het punt staat om je veel meer bewust te worden van hen en hun impact op je leven.

Op de goede weg komen
Als je worstelt met een verslaving of iets hebt gedaan dat schadelijk voor je is geweest, laat het getal 333 zien dat je er nu voorbij moet gaan en je moet concentreren om jezelf weer op het goede pad te krijgen.

Je hebt misschien het gevoel dat er op dit moment geen uitweg is, maar het Universum laat je zien dat er een uitweg is en het is jouw levensmissie om je weg terug te vinden naar een productiever, bevredigender leven.

Jouw doel in het leven
Als je worstelt met het vinden van je doel of zelfs als je niet zeker weet wat je doel is, laat het getal 333 zien dat TF’s altijd een hoger doel achter hun bestaan ​​hebben en dat het tijd is voor jou om te ontdekken wat dat is.

Het Universum wil dat je leven zin heeft en het kan worden gevonden door je TF te vinden en de rest van je leven te leven in lijn met dit hogere doel.

Uw levenspartner
Als je een relatie hebt of op zoek bent naar liefde, laat het getal 333 je zien dat het universum het beste voor je wil.

Het Universum wil dat alle mensen een Tweelingziel-partnerschap hebben, het maakt deel uit van het evolutie- en ascentieproces.

Jouw kracht
Als je worstelt met het vinden van je kracht of als je het gevoel hebt dat je geen macht hebt over bepaalde dingen in je leven, laat het getal 333 je zien dat tweelingvlamenergie en goddelijke liefde je zullen helpen je krachtig te voelen.

 

Jouw kanaal
Als je de laatste tijd aan een specifiek persoon of ding in je dromen hebt gedacht, kan dit een indicatie zijn van iets dat je in de realiteit kunt manifesteren door nu actie te ondernemen.

Het betekent ook dat je dromen in werkelijkheid worden gemanifesteerd door goddelijke liefde.

Je Hogere Zelf
Als je je spiritueel geblokkeerd voelt of als er iets specifieks is dat je in de nabije toekomst zou willen laten gebeuren.

Dan wil je hogere zelf je helpen en staat aan jouw kant. Het getal 333 laat zien dat je de kracht hebt om je dromen waar te maken als je ervoor kiest om nu actie te ondernemen.

Jouw mentaliteit
Als je negatieve gedachten hebt gehad of als je ergens last van hebt, kan dit een indicatie zijn van gebieden in je leven waar in het verleden een gebrek aan ondersteuning was en dat nu aan het veranderen is.

Het Universum wil dat je leven gelukkig en vreugdevol is, het wil niet meer dat je negatieve gedachten of slechte ervaringen hebt.

Jouw groei
Als er iets specifieks is dat je hebt willen groeien of waar je beter in wilt worden, wil het Universum dat je leven vol kansen voor groei is.

Jouw geloof in het universum
Als er iets specifieks is waar je je zorgen over maakt, twijfelt of niet zeker weet of het zal gebeuren of niet, het getal 333 laat nogmaals zien dat je alles kunt bereiken wat je wenst als je vertrouwen hebt!

Wees hoopvol voor uw toekomst en weet dat u in goede handen bent.

Jouw kanaliseringsvaardigheden
Als je de laatste tijd aan een specifiek persoon of ding in je dromen hebt gedacht, kan dit een indicatie zijn van iets dat je in de realiteit kunt manifesteren door nu actie te ondernemen.

Je innerlijke wijsheid
Als iets je dwarszit en er lijkt op dit moment geen oplossing te zijn, dan zal het vragen om hulp van de Bron je innerlijke leiding geven.

Sta jezelf toe te vertrouwen op wat het ook is dat je vervolgens moet doen en weet dat het Universum je steunt!

Gevolgtrekking
Wanneer we in onze tweelingziel-relatie zijn, is het belangrijk om ons bewust te zijn van de tekenen en boodschappen die van spirituele gidsen komen.

We kunnen deze cijfers interpreteren als een teken dat er mogelijk iets spiritueels aan de hand is met ons of iemand anders.

Als je bijvoorbeeld merkt dat je de hele dag door herhalende patronen van 333 herkent, kan dit betekenen dat je tijd moet vrijmaken voor zelfzorg door elektronica uit te zetten en wat quality time buiten door te brengen.

Het is ook vermeldenswaard dat hoewel numerologiecodes soms willekeurig verschijnen, ze niet altijd betekenis hebben als ze alleen worden gezien; soms wordt hun betekenis pas duidelijk na herhaalde waarnemingen gedurende dagen of weken.

Bron: https://www.spiritualunite.com/articles/twin-flame-number-333/

Droomsymbool ”Ogen”

 

                                                        Droomsymbool ”Ogen”



Het oog is van de belangrijkste communicatiemiddel tussen jezelf en de omgeving om je heen.  Toch kunnen ogen ons ook voorliegen zoals desillusie, de dingen zien zoals ze niet zijn.

Met ogen zien, bekijken en waarnemen we onszelf en de wereld om ons heen. Meestal staan ogen in dromen voor hoe jij dingen ziet.

Ogen zijn de spiegels van de Ziel is het bekende gezegde, daarmee ook de spiegel van het onbewuste die in dromen kan laten zien waarmee men zit of welke probleem men met zich mee draagt of verborgen houdt. Enkele voorbeelden zal ik omschrijven voor enige herkenning die een blokkade in het waakleven kan vormen..

Droom je van gesloten ogen, dan wil of kan je de werkelijkheid niet (in)zien zoals problemen, blokkades of persoonlijke tekortkoming.
Tevens kunnen gesloten betekenen dat je niet wilt dat iemand in je ziel kijkt.

Het linkeroog staat voor je onbewuste kant die in verbinding staat met intuïtie, gevoel en de maan, overwinning van problemen, en op zoek naar mogelijkheden om problemen te overwinnen. Je gebruikt hier vooral je vrouwelijke kant bij.

Droom je van je rechteroog, dan bekijk je de wereld vanaf je rationele en mannelijke kant. Je moet vertrouwen op je intuïtie en instincten, succes en overwinning voor grote kansen en mogelijkheden.

Als je je ogen niet kunt openen duidt dit op het weigeren of accepteren van iets uit het verleden of iets wat op je pad komt. Een andere uitleg is je problemen niet onder ogen willen komen, de waarheid niet wilt inzien en er voor weg willen lopen. Nog een ander uitleg is dat je nog niet klaar bent om inzichten te krijgen die in de toekomst liggen. Het wordt tijd dat je je onbewuste angsten eens onder ogen gaat zien

Ogen die scheel kijken geven aan dat je kijk op een situatie niet helemaal klopt.

Zie je slecht in je droom? symboliseert dat je situaties of problemen slecht kunt inschatten.
Een andere betekenis vertelt je dat je onder invloed kan staan en daarom alles niet zo helder ziet.

Het derde oog in je droom vertelt je over de verbindingen met het hiernamaals, inzichten,
bewustwording van het geloof in jezelf en je omgeving, maar ook een spirituele gave hebben.

Als je je oog verwondt of iets in je oog krijgt, dan mis je iets belangrijks. Let goed op wat er om je heen gaande is.

Wanneer je droomt over boze of vele ogen die je aanstaren betekent dat iemand zo negatief over je denkt, dat je dat raakt. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat iemand heel jaloers op je is en dat zo op jou projecteert. Een laatste mogelijke verklaring is dat het tijd is dat je op zoek gaat naar je eigen visie. Je hebt heel lang geluisterd naar de meningen en ideeën van anderen. Misschien heb je er zelfs naar geleefd. Wat is jouw eigen visie over jezelf?

Dromen dat je blind bent symboliseert dat je niet het inzicht ziet in een probleem of situatie waar je mee zit. Een droom waarin je blind bent vertegenwoordigt jouw weigering de waarheid onder ogen te komen, 

Copyright Marianne ©


Tot welke vlinder voel jij je aangetrokken en wat betekent dit?

 



Tot welke vlinder voel jij je aangetrokken en wat betekent dit voor jou?

                                          🦋🦋🦋

Vlinders zijn voor veel mensen mooie en magische wezens. Ze zijn prachtig met al hun kleuren en het transformatieproces die ze doormaken van rups naar vlinder is iets wonderlijks. Niet gek dat vlinders enerzijds wedergeboorte en transformatie symboliseren. Anderzijds zeggen ze ons dat we het leven wel eens wat luchtiger mogen nemen. 

Wanneer de rups het stadium vlinder heeft bereikt, leeft de vlinder ongeveer drie weken. Er zijn zelfs soorten die korter leven. De vlinders vertellen ons te leven in het hier en nu, maar bovenal te genieten van al het moois hier. Ze dwarrelen en dansen van bloem naar bloem, vol vertrouwen en vol levensvreugde. Ze zeggen, geniet van je leven, maak er een mooie dans van en speel zelf de hoofdrol!

Hieronder volgen de boodschappen van de vlinders, veel leesplezier!

                     Bont Zandoogje:

 


Een bruine vlinder met veel oogjes op zijn vleugels. Hij leeft voornamelijk in zanderige gebieden, wat ook te herleiden is aan zijn kleur en naam.
Het liefst ben je bezig met de natuur en de aarde. Je voelt je verbonden met de aarde en de aarde geeft je een mooie fundering. Je houdt van balans, stabiliteit en veiligheid.


Het aantal ogen op de vleugels geven weer dat je erg scherp bent in waarnemen. Je ziet waarschijnlijk alles. Je hebt een analyserende en onderzoekende geest. Je voelt je veilig door te denken en te beredeneren. Daarbij is het zo dat je altijd je ogen openhoudt en je mensen niet meteen vertrouwd. Maar wanneer je iemand vertrouwd is dat ook voor het leven. De vlinder is in vergelijking met andere vlinders erg territoriaal. Je bent dan ook een echte beschermer voor iedereen en alles wat je lief is. Een trouwe vriend, open en eerlijk. ‘What you see is what you get’. Je houdt niet van poeha. Probeer niet alles te controleren. Je hebt niet altijd alles in de hand. Leer meer te vertrouwen op het hogere, door los te laten.


Anderen zullen ook graag bij je willen zijn, omdat je een rustige en veilige uitstraling hebt. Deze vlinder vertelt je dat je meer mag gaan vertrouwen op je intuïtie. De drang naar veiligheid, het continue analyseren en denken, blokkeert je soms om bij je gevoel te komen.  Wanneer je dit doet, zul meer loskomen van je denken. Het geeft je rust in je hoofd, want je kunt erg piekeren. Om te beginnen met luisteren naar je gevoel kun je eens gaan zitten met je ogen dicht. Zet geen muziek aan, concentreer je niet op je gedachten, maar voel alleen maar. Wellicht krijg je hierdoor al meer rust in je hoofd.

                                            Kleine Vuurvlinder: 


Een klein maar zeer krachtig vlindertje. Een echte pionier. De vuurvlinder kan een nieuwe kolonie starten op schrale gronden in de buurt van veel bloeiende bloemen. 
Deze vlinder vertelt je dat je een warme persoonlijkheid bent, samenwerken is een van je beste kwaliteiten. Je kunt goed motiveren, mensen met elkaar verbinden en je hebt een groot empatisch vermogen.


Op dit moment ben je volop in ontwikkeling, je wilt graag stappen vooruit zetten. Deze vlinder vertelt je om te ontdekken wat je kwaliteiten zijn en met deze kwaliteiten aan de slag te gaan. Hij vertelt ons, dat wanneer je iets wilt bereiken dit alleen kan door zelf actie te ondernemen, je niet te weerhouden van je angsten. Bijvoorbeeld omdat je bang bent voor het onbekende. Wil je graag een andere baan of een cursus doen? Dan zegt deze vlinder doen! Kom in actie. Het is tijd om aan iets nieuws te beginnen.


De vlinder geeft aan dat je meer kracht hebt dan je zelf denkt en dat je deze kracht mag gebruiken om een droom of doel te verwezenlijken. De vlinder vertelt je ook dat je mag oppassen niet te veel in verlangens te leven, niet te veel te dromen in wat je allemaal zal willen. Wees realistisch, bouw geen luchtkastelen, ga stapsgewijs te werk met veel liefde en passie, maar wel met geduld en in balans.

                                                      Koolwitje: 


Een veel voorkomende witte vlinder. Wit is de kleur van alle kleuren. Wanneer we alle kleuren licht samenvoegen, krijgen we wit licht. Wit staat voor zuivering. 
Je leeft voornamelijk vanuit jouw eigen gevoel. Het Koolwitje vertelt dat alles wat je leert, vanuit de spirituele wereld en van anderen een plekje geeft en vanuit je ziel vervolgens het geleerde mag gaan gebruiken.


Maar een koolwitje legt de eitjes op koolsoorten, als boerenkool, en de rupsen kunnen daardoor schade aanrichten aan het gewas. Wees dus selectief in wat je leert en wilt gebruiken/ vasthouden hier op aarde. Laat los wat je niet wilt behouden, maar houdt de dingen vast, waarvan je vanuit je ziel, je spirituele weg kunt bewandelen. 

Wanneer je te veel vasthoudt of te veel voeding tot je neemt kan dit uiteindelijk schadelijk zijn voor jezelf. (zoals het koolwitje het gewas zo ernstig beschadigd, dat er geen voeding meer is.) Reinig en zuiver jezelf daarom regelmatig, zodat je alleen vast houdt wat nodig is. Je gidsen en engelen zullen je hierbij helpen. Handel hierin altijd naar je gevoel. Je bent soms nog te veel geneigd om dingen volgens de boekjes te doen. Je ziel weet wat goed voor je is. Luister er naar. Op deze manier zul je jezelf leren zuiveren.

Daarnaast mag je meer kleur geven aan je leven. Koolwitjes hebben op hun mooie witte vleugels ook zwarte stippen. Lach, geniet en maak plezier. Wees vrolijk en positief. Ga met humor, je bent soms iets te serieus!

                                                  Boomblauwtje: 


Een klein vlindertje, zo klein en teer, maar het is een snel en opvliegend type en zeer kritisch (vooral op zichzelf), maar verdraagt moeilijk (opbouwende)kritiek van anderen. Driftig is hij op zoek naar iets binnen zichzelf. Wat je heb ontdekt en probeer je te veranderen? De vlinder geeft aan dat je in een transformatie zit of eentje nadert. 
Je bent erg snel en perfectionistisch. Het blauw van dit vlindertje staat tevens voor rust. Neem je wel eens pauze? Soms is goed ook goed, het hoeft niet perfect. Het hoeft niet altijd snel. Neem eens een moment op een dag, dat je alles met gerichte aandacht doet. Maak eens lekker tijd vrij voor jezelf. 

Boomblauwtjes vliegen hoog in de boomtoppen en vliegen doorgaans hoger dan andere vlinders. Hij stijgt letterlijk boven anderen uit (in positieve zin). Nee, durven zeggen is iets dat je niet graag doet, maar wel iets dat je mag gaan leren. 
Klimop is de plant waarop het boomblauwtje o.a. zijn eitjes legt. Klimop staat voor hechting, iets aanpakken van anderen en kan de neiging hebben om te gaan woekeren. Dit symboliseert dat je geneigd bent te veel hooi op je vork te nemen. Jezelf wegcijfert voor anderen. Het liefste neem je problemen van een andere op je, zodat je dierbare geliefden het goed gaan. Het vlindertje vertelt je dat je niet altijd alles voor een ander mag en kan doen. Om jezelf te beschermen vertelt het vlindertje om van een andermans probleem, niet jouw probleem te maken.


 Ze vliegen hoog in de bomen en wanneer de vlinders dorst hebben dalen ze af om zich van voedsel te kunnen voorzien. Dit symboliseert dat je graag aan de andere kant zit. De vlinder geeft aan dat je goede voeding alleen kunt vinden, als je afdaalt naar de aarde en je daar mee verbindt. Het aards zijn is van korte duur en liever ben je weer hoog in de lucht. Probeer een goede balans te vinden tussen het opstijgen van de aarde en het neerdalen naar de aarde. Hij vertelt je dat je je meer mag verbinden met de aarde.

                                                 Citroenvlinder: 


Een grote stevige vlinder die doorgaans vrij algemeen bekend is en al vroeg in het voorjaar vliegt. Een frisse start kun je zeggen. Een teken dat de lente begint. De mooie gele kleur straalt vrolijkheid en positiviteit uit. Geel is de kleur van de zon. Een goed moment voor jou, om nieuwe voornemens te maken.

In het najaar verstoppen deze vlinders zich in strooisel om vervolgens te overwinteren. 
Dus eenmaal nieuwe voornemens gemaakt, dan weet je goed wat je wil en waar je naar toe wilt. Doelen stellen is iets wat je graag doet, je bent een doorzetter en door jouw doorzettingsvermogen bereik je vaak je gestelde doelen. Je laat een zelfverzekerd stevig pantser zien, je bent vrolijk, gezellig, gaat graag nieuwe contacten aan, een echte communicator kun je wel zeggen. 

Achter het felgekleurde geel van het mannetje, schuilt een vrouwtje die veel minder opvallend van kleur is dan het mannetje. Het vrouwtje lijkt dan meer op een witte vlinder en valt zo minder op in een groepje andere soorten vlinders. Dit symboliseert ook jouw innerlijk leven, welke mensen aan de buiten kant niet kunnen zien. Ondanks jouw sterke persoonlijkheid die men van je ziet, is je gevoelsleven heel intens. 

Je bent fijngevoelig/ hoogsenstitief en pikt daardoor snel iets op van anderen, je hebt vaak innerlijke conflicten en ook heb je angsten. Je bent gevoelig voor wat anderen van je zeggen en vinden en daardoor geneigd om tegen je wil in, je soms aan te passen aan anderen. Dit heeft te maken met een stukje onzekerheid over wie jij bent. De vlinder vertelt je om ook onder invloed van anderen dicht bij jezelf te blijven. 

Laat je mannelijke felle gele kleur zien, want dat is wie jij bent en ga niet op in de menigte, waardoor je buiten jezelf gaat staan. Zoals je bent is goed. Aan de andere kant mag je soms ook je ingetogen vrouwelijke gele kleur laten zien. Laat je pantser, je masker eens vallen, waarschijnlijk zullen anderen je beter begrijpen en kunnen ze je helpen waar mogelijk.

                                           🦋🦋🦋

Onthoud dit...