woensdag 7 december 2022

Sterrenbeelden: kruiden, oliën, lichaamsdelen

Mareiki: Etherische olie sterrenbeeld:   Astrologie: deze etherische olie past bij jouw sterrenbeeld etherische olie voor sterrenbeelden Op basis van je sterrenbeeld heb je bepaal...



Ram: 21 maart – 20 april

Heersende planeet:  mars

Reguleert:   hoofd en hersenfuncties

Geneeskrachtige kruiden:  alsem, basilicum, brandnetel, dragon, knoflook, majoraan, mierikswortel, mosterd, peterselie, rozemarijn, ui, zuring.

Etherische oliën: anijszaad, basilicum, citroen, eucalyptus, majoraan, rozemarijn, thee-boom.

Rammen zijn onder een “vuur” –teken geboren en zij zijn energiek en gedreven. Zij willen hun werk graag af hebben. Ze zijn heetgebakerd en hebben vertrouwen in hun eigen vermogens om alles zelf te doen. Zij moeten er echter wel voor waken dat dit vertrouwen niet doorslaat naar een gevoel van superioriteit. Zij zijn nooit rustig en kunnen, als gevolg van stress en spanningen, last hebben van migraine of hoge bloeddruk, hooikoorts en astma. Zij zouden het leven wat luchtiger moeten opvatten en werk uit handen moeten geven. Een voedselpatroon met veelgroenten, vooral uien, spinazie en knoflook, met weinig vlees, is goedvoor rammen. Zij zouden zoveel mogelijk mierikswortel, majoraan en rozemarijn in hun voedsel moeten gebruiken.

 

Stier: 21 april – 21 mei

Heersende planeet:  venus
Reguleert:   hals en keel
Geneeskrachtige kruiden: bergamot, duizendblad, kattenkruid, klein hofblad, lavas, munt, moederkruid, tijm, valeriaan, vlier, wormkruid.
Etherische oliën:  bergamot, citroen, eucalyptus, geranium, pepermunt, sandelhout, tijm.

Stieren worden onder een “aarde” teken geboren n zij hebben hun voeten dan ook stevig op de grond staan. Zij hebben kracht en ambities en wanneer zij eenmaal een bepaald doel voorogen hebben, zijn zij daar niet gemakkelijk vanaf te brengen. Met andere woorden, zij zijn vasthoudend en bereiken gewoonlijk hun doel. Zij moeten er welaan denken, genoeg beweging te nemen en koek, andere versnaperingen en vet voedsel te laten staan, want zij neigen naar overgewicht. Aandoeningen van hals en keel moeten onmiddellijk worden behandeld, want dat is de kwetsbare plek van de stieren. Stieren dienen de voorkeur te geven aan een voedselpatroon met veel fruit en groenten en bij het koken zoveel mogelijk lavas, munt en tijm te gebruiken.

 

Tweelingen 22 mei – 21 juni

Heersende planeet: mercurius
Reguleert: armen, handen, longen en zenuwstelsel.
Geneeskrachtige kruiden: citroenkruid,dille, fenegriek, griekse alant, karwij, lavendel,majoraan, malrove,peterselie, venkel.
Etherische oliën: karwij, lavendel, marjoraan, venkel.

Tweelingen worden onder een “lucht” teken geboren. Zij zijn meestal alert, snel en amusant.
Zij hebben de neiging overactief te zijn. Een eigenschap die tot nerveuze uitputting kan leiden,
wanneer er niet voldoende aandacht aan besteed wordt. Ze zouden moeten proberen om het rustig aan te doen, meditatie kan nuttig zijn. Ze zijn het kwetsbaarst in hun tweelinggebieden: armen, schouders en longen. Aanbevolen voedsel bestaat uit fruit, verse groenten, geitenmelk en geitenkaas. Peterselie, dille en karwij zouden naar vermogen moeten worden gebruikt.

 

      

 Kreeft 22 juni – 22 juli

Heersende planeet:  maan
Reguleert: borst, lever, maag, spijsverteringsstelsel.
Geneeskrachtige kruiden: balsem, stellaria, postelein
Etherische oliën: bergamot, citroen, jeneverbes, lavendel,pepermunt.

Kreeften worden onder een “water” teken geboren, zoals je van een kreeft mag verwachten. Hun stemmingen veranderen als eb en vloed en hun persoonlijkheden zijn ongrijpbaar maar wel fascinerend. Het kunnen nogal tobbers zijn en zouden eigenlijk altijd water in de buurt moeten hebben, de zee, een rivier of een vijver. Want water brengt de kreeft rust. Kreeften kunnen nogal eens last hebben van problemen met de spijsvertering en vooral hun lever reageert gevoelig. Ze zouden aandacht aan het eten moeten besteden en het voedsel zou veel kaas, melkproducten, via, salades, sinasappel, kool,uien en rozijnen moeten bevatten. Het verfrissende en heerlijke balsemkruid zou veelvuldig moeten worden gebruikt.

 

Leeuw 23 juli – 23 augustus

Heersende planeet:   zon
Reguleert:   hart, hartfuncties, rug
Geneeskrachtige kruiden: bernagie, engelwortel, kamille,laurier,lavas, majoraan, pimpernel, saffraan.
Etherische oliën:  kamille, lavendel, majoraan, ylang-ylang

Leeuwen worden onder een “vuur “ teken geboren en zijn erg vitaal en vollevensvreugde. Zij gaan graag de deur uit, Ze zijn aanhankelijk, maar zij kunnen ook een luie, ongeïnteresseerde kant hebben.
Als zij worden uitgedaagd, kunnen zij agressief worden. Zij genieten graag ten volle van het leven en kunnen daardoor last van hun rug krijgen. Als gevolg van overspanning, kunnen zij ook met hoge bloeddruk en hartproblemen te maken krijgen. Leeuwen moeten vooral eieren, fruit, groenten,noten,linzen,kaas en gevogelte eten. Rood vlees moeten ze zoveel mogelijk laten staan. De kruiden bernagie, kamille, laurier en saffraan zouden zoveel mogelijk moeten worden gebruikt.

 

                                                               

  Maagd 24 augustus – 22 september
Heersende planeet:  mercurius
Reguleert:   ingewanden, maag en organen
Geneeskrachtige kruiden: citroenkruid, dille, majoraan,munt, nootmuskaat,peterselie, steentijm, valeriaan, venkel
Etherische oliën:  lavendel, majoraan, nootmuskaat, pepermunt, venkel.

Maagden worden onder een “aarde” teken geboren en hebben een koel, gereserveerd karakter. Het zijn vaak perfectionisten en hun uiterlijke kalmte verbergt vaak innerlijke onrust. Zij zouden het leven wat rustiger, filosofische moeten nemen. Zij kunnen last hebben van “zenuwen op de maag”“ en kunnen veellast hebben van ziektes in de buikholte. Daarom is venkel zo goed voor ze. Venkel kalmeert de zenuwen en ondersteunt de spijsvertering. Dit geldt zowel voor het kruid al voor de olie. Maagden moeten zoveel mogelijk selderij, appels,dadels, vijgen en noten eten.

 

 

 

 Weegschaal 23 september – 23 oktober

Heersende planeet:  venus
Reguleert:   nieren, nierfuncties, onderrug.
Geneeskrachtige kruiden: bergamot, duizendblad,munt,paardenbloem, tijm, valeriaan, venkel, vlier, wormkruid.
Etherische oliën: citroen, cederhout, geranium, jeneverbes, lavendel, pepermunt, pijnboom, sandelhout, tijm, venkel.

Weegschalen worden onder een “lucht” teken geboren. Zij zouden in het leven naar middenwegen moeten zoeken. Van niets te weinig noch teveel. Zoals het woord weegschaal al suggereert, wegen mensen die onder dit teken geboren zijn altijd het voor en tegen af en vinden het vaak moeilijk om een beslissing te nemen. Al te toegevelijk zijn wordt als een zwakheid gezien die zij zouden moeten proberen in te tomen. Omdat zij gemakkelijk nierproblemen krijgen,moeten zij veelwater drinken. Het voedingspatroon dient fruit, noten en groenten te omvatten. Munt en venkel werken weldadig.

 

 

                                                                 

Schorpioen 24 oktober – 22 november

Heersende planeet:  mars
Reguleert:   bekken, geslachtsorganen
Geneeskrachtige kruiden: alsem, basilicum, brandnetel, dragon, knoflook, mosterd, peterselie.
Etherische oliën: basilicum, cederhout, dragon, geranium, roos.

Schorpioenen worden onder een “water” teken geboren. Zij hebben enorm veel wilskracht en veelweerstand tegen ziekten. Daarnaast herstellen zij gemakkelijker. Zij kunnen tegenstrijdig zijn in hun uitlatingen, soms moeilijk te begrijpen en zo diep (zinnig) als de zee. Zij vinden het vaak moeilijk om gemoedsrust te vinden en daardoor hebben zij de neiging om teveel te eten, te drinken en te roken. Zij hebben enkele sterk ontwikkelde fatsoensnormen. Wanneer zij overdaad vermijden, wacht hun een lang leven. Een voedingspatroon met veel groenten,citrusvruchten, witte waterkers, lever en kool zijn het beste. Knoflook, basilicum en dragon zou zoveel mogelijk in het voedsel moeten worden verwerkt.

 

 

 

Boogschutter 23 november – 21 december

Heersende planeet:  jupiter
Reguleert:   heupen, lever
Geneeskrachtige kruiden: balsem, bernagie, huislook, hysop, kervel, paardenbloem, salie, ui.
Etherische oliën: citroen, jeneverbes,pepermunt, roos, rozemarijn

Boogschutters worden onder een “vuur” teken geboren en daardoor zijn zij constant onderweg, rusteloos en heetgebakerd. Zij houden van de natuur en van het buitenleven. Zij kennen zwakte in de heupen en de bovenbenen en moeten daarom proberen om klachten daar te voorkomen. Ook zijn zij ontvankelijk voor leverkwalen en reumatiek. Hun voedsel dient vooral fruit, vis, granen ( havermout) en uit te bevatten. Teveel rood vlees dient te worden vermeden en de kruiden kervel en salie moeten zoveel mogelijk in het voedsel worden opgenomen.

 

 

Steenbok 22 december – 20 januari

Heersende planeet:   saturnus
Reguleert:   beenderen, knieën, oren.
Geneeskrachtige kruiden: basilicum, karwij, paardenstaart, smeerwortel, toorts, wede, zuring.
Etherische oliën:  basilicum, cypres, kamille,karwij,lavendel

Steenbokken worden onder een “aarde’ teken geboren. Zij neigen naar aardse zaken en zijn hardwerkende, gewetensvolle mensen. Doordat zij van nature bescheiden zijn, zijn zij vaak ook verlegen en nerveus en kunnen zij zich extreem assertief gedragen om dat te verbergen. Een remedie hiervoor is het gezelschap van gelukkige, extroverte vrienden, die hen uit het isolement halen. Stenenbokken zijn gevoelig voor verkoudheden en griep en zouden wat aan preventie kunnen doen door bv extra vitamine C te gebruiken. Ook hun beenderen zijn kwetsbaar, vooral de knieën, de oren en het gebit.
Steenbokken moeten vooral eieren, kaas, vis, en volkorenbrood eten. De nuttige kruiden zijn smeerwortel en zuring.

 

 

                                                           

Waterman: 21 januari – 19 februari

Heersende planeet:   saturnus
Reguleert:   bloedsomloop, enkels, onderbeen
Geneeskrachtige kruiden: smeerwortel, vlier
Etherische oliën:  benzoë, citroen, cypres,gember,jeneverbes, kamfer, roos.

 

 

Watermannen zijn onder een “lucht” teken geboren. Zij neigen naar koppigheid en idealisme,maar hun aantrekkingskracht schuilt vooral in hun originele denkwijze. Zij gaan graag uit en zijn sociaal ingesteld. Zij geven de voorkeur aan gezelschap boven het alleen zijn.
Zij zouden wat meer rust moeten nemen en zich wat meer moeten ontspannen, omdat zij anders last kunnen krijgen van problemen met de bloedsomloop en het zenuwstelsel. Benen en enkels zijn zwakke punten. Vette vis, eieren, fruit, selderij, groene groenten en salades zijn goed voor watermannen. Smeerwortel geeft gezondheid en dranken of mengsels met bloemen of bessen van de vlierboom hebben een heelpositief effect.

 

 

 Vissen: 20 februari -20 maart  

Heersende planeet:  jupiter
Reguleert:   leverfuncties, voeten
Geneeskrachtige kruiden:  balsem(boom), bernagie, hysop, paardenbloem, rozenbottel, salie, spirea.
Etherische oliën:  eucalyptus, jeneverbes, kajapoet, lavendel

Vissen worden onder het “water” teken geboren. Het zijn gevoelige, begripvolle typen. Zij kunnen bijzonder briljant zijn maar ook te lijden hebben van extreme nervositeit, zoals zoveel knappen koppen.. Vissen moeten hun voeten warm en droog houden. Daar voeten hun zwakke punt zijn. Ze staan dan ook gemakkelijk bloot aan allerlei voetproblemen en reumatiek. Ze moeten veel gedroogd en vers fruit, bonen,salades, groenten (groene groenten en wortelgewassen) en noten eten. De kruiden die het best bij hen passen zijn balsem, bernagie en rozenbottel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Onthoud dit...